![]() |
Sild til jul
Hos oss er det ikke jul uten hjemmelaget sild, så jeg tenkte jeg skulle legge inn de oppskriftene vi bruker :)
Jeg bruker Carlo kryddersildfileer på boks (blå boks) i alle oppskriftene. Det er sukker i laken :(, men det finnes helt sikkert andre alternativer å bruke her. Har brukt Carlo i mange år, fordi vi synes den er best, og at kryddersildfileer gir bedre smak enn rene sildefileer :D Sursild: Lake: 2 deler vann 1 del edikk 7 % 2 deler søtningsmiddel Kokes og avkjøles Kryddersildfileer Løk i ringer Klipp opp sild og legg lagvis med løk på glass, og hell laken over. Dillsild: 1 boks seterrømme 1 pose majones (Mills majones i eske. Kan jo bare byttes ut med et mer lavkarbo alternativ) 1-2 grovhakket løk masse tørket dill kryddersildfileer Bland basen sammen og klipp i kryddersildfileene. Rockeforsild: 2 dl majones 1 dl seterrømme 100 gram rockefor 100 gram stangselleri event litt eple event litt konjakk salt og pepper Røres jevnt, tilsett sild, stangselleri, event eple. Smakes til med salt og pepper, og konjakk for de som ønsker det ;) Lager også tomatsild som er kjempegod, men dessverre synes jeg ikke det blir bra resultat med kunstig søtningsmiddel. Jeg har bare prøvd å lage den med natreen pulver, men detter et par dager synes jeg den ble litt rar i smaken. Legger den inn alikevel, kanskje noen har erfaringer med for eks sukrin i stedet. Tomatsild: 1/2 dl rapsolje 1/2 dl edikk 7 % 1/2 dl tomatpure 2 ss vann 1 1/2 dl sukker (huff - ikke bli sinna her da dere) litt knust pepper løk i ringer event laubærblad og litt dill på toppen Ha alt det "tørre" i en bolle, oljen dryppes i til slutt. Smakes til med pepper. Ha sausen i en bolle og bland i sild og løk. Nam - nam ;) |
Sv: Sild til jul
Sild er kjempegodt! Gleder meg til å spise sild til jul, men ante ikke at det var så mye sukker i tomatsild.. :eek:
|
Sv: Sild til jul
Nei du kan så si :( Jeg trodde heller ikke det før jeg begynte å lage sild selv. Utrolig hvor mye skult sukker det er i matvarer :eek::eek::eek:
|
Sv: Sild til jul
Men det går kanskje an å erstatte sukkeret med annet søtningsstoff.. så blir det i alle fall litt mindre karber? Hmm.. Tviler på min far, som lager silden, kommer til å gjøre det da ;)
|
Sv: Sild til jul
Jeg har brukt natreen pulver til sursilda i flere år - og ingen har merket forskjellen ;)
Som jeg skrev, prøvde jeg det samme med tomatsilda, men det var ikke vellykket. Etter et par dager, hadde smaken forandret seg noe, og var ikke så god lenger. Tenkte jeg skulle prøve med sukrin, for det er mer likt sukker :):):) |
Sv: Sild til jul
Ååh, som jeg gleder meg til jul og ikke minst til julesilda!!:) Takk for flotte oppskrifter:) Det blir ikke jul uten mammas tomatsild (som inneholder fryktelig mye sukker:() Spørs om jeg klarer å motstå den i år. Si fra om resultatet blir bedre med sukrin, så kanskje jeg kan lage min egen variant i år;)
|
Sv: Sild til jul
Å nam! den roquefortsilda så veldig god ut!
Skal prøves. |
Sv: Sild til jul
Enig! Sild til jul er et must! :heia:
|
Sv: Sild til jul
Sitat:
Enig med Karenina, fortell oss når du har prøvd med sukrin. Hadde vært så bra om det hadde smak godt. :) |
Sv: Sild til jul
Sitat:
Tenkte jeg skulle prøve å luke ut litt og prøve med sukrin, for så å la det stå noen dager. Kryss fingrene :D:D:D |
Sv: Sild til jul
Åh! Mamma lager verdens beste rømmesild! De bruker spekesild, så da er ikke sukker en issue. Jeg skal jommen be henne om oppskrifta, sånn at jeg kan dele den med dere. Den er så god at jeg kan spise den med skje :p
|
Sv: Sild til jul
Sitat:
|
Sv: Sild til jul
Jeg har prøvet både fruktose, stevia og sukrin i tomatsilda.
Fruktosen virket dårlig, det ble en veldig kunstig smak. Derimot sukrin virket veldigbra, Men måtte ha nesten 50% mer før det ble rett. Ingen her hjemme merket forskjellen. Stevia var også supert. Men silda ble litt tynn, så jeg kommer til å prøve det igjen,men ha i mindre veske. Brukte omtrent 10 blader fra steviaplanten. Ingen her hjemme merket forskjellen, men gubben mente han fikk en lakrislingende ettersmak når måltidet var over. |
Sv: Sild til jul
Sitat:
|
Sv: Sild til jul
Så har jeg prøvd å lage tomatsild med sukrin, og det var IKKE vellykket :hylgrine:
Sukrinen løste seg ikke opp i "sausen" slik sukkeret gjør. Prøvde derfor å varme det opp, noe som ikke gjorde saken bedre. Sukrinen krystaliserte seg, og det ble bare en seig masse. Fant en tråd etterpå om akkurat det, så nå har jeg lært noe nytt. Vel, vel. Ser ut somk tomatsilda her i huset blir med sukker, og ikke spist av meg :eek: |
Sv: Sild til jul
Sitat:
Jeg hadde en gang stevia dråper, og kjenner til at man fåt stevia pulver. Blader har jeg ikke hørt om. Hvor fikk du tak i de, og tror du det funker med stevia pulver ? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:18. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no