![]() |
Ang grønnsaker på ketolysekuren
Vet det at karbohydrater helst skal komme av grønnsaker. Hva er grunnen til det? Er det antioksidantene, vitaminene og mineralene som er poenget?
|
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Det er vel helst det at grønnsaker er viktig, av de grunnene du nevner (og jeg vil tilføye fiber - jeg kjenner det i alle fall godt når jeg har hatt noen grønnsaksløse dager), og det er ikke helt optimalt å konkludere med at "Nei, i dag må jeg droppe salaten siden jeg fylte karbokvota med --- istedet". :)
Når det er sagt er det jo andre filosofier som legger mindre vekt på grønnsaker, men om man skal følge ketolysekuren bør man vel forholde seg til rådene som blir gitt der. |
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Savner å kunne spise enkelte grønnsaker.. hva spiser dere av grønnsaker?
|
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Jeg er så dårlig på å spise grønnsaker.....
|
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Grønnsaker er viktig for å gi kroppen de vitaminer, mineraler og enzymer den trenger for å fungere og forbrenne optimalt :)
Bruk grønnsaker som vokser over jorda :) |
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Sitat:
Liste 1 - ubegrenset: Agurk Asparges Aubergine Bambusskudd Blomkål Brokkoli Bønnespirer Fennikel Grønn paprika Hodekål/hvitkål Karse Kinakål Neper Reddiker Salat, alle typer Sellerirot Sopp Spinat Spisskål Spirer Squash Stangselleri Liste 2 - max 250g/dag tilsammen (ikke 250g av hver grønnsak altså :rolleyes: ): Gresskar Grønne bønner Grønnkål Gul og rød paprika Knutekål Løk Purre Rosenkål Rødkål Sukkererter Tomat Kan disse listene være til hjelp? |
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Jeg spiser mest blomkål, brokkoli og rosenkål....samt en del championg....
|
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Jeg spiser for det meste salatgrønnsaker om dagen. agurk, salat også litt løk.
Sist husker jeg det gikk mye i blomkål og brokkoli også. Jeg kjenner jeg MÅ ha grønnsaker midt oppi alt fettet. |
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Ikke glem og prøve grønnsakene du kanskje ikke er så vant til å bruke i maten! squash er f.eks veldig godt som pasta/lasagneplater. Asparges, løk, sopp og aubergine, paprika, salater av alle slag -mix og match dem sammen og bruk fantasien. Det er nøkkelen til ikke å gå lei!
|
Sv: ang grønnsaker på ketolysekuren
Neida. er vanligvis ganske flink til å eksperimentere med masse forskjellige grønnsaker.. Men når man begynner på ketolyse så finner man seg gjerne noen "favoritter" som det er veldig greit å holde seg til i starten også når man har teken på det, så er det greit å begynne med nye ting.
Sånn er det hvertfall med meg:) |
Sv: Ang grønnsaker på ketolysekuren
Det er vel også snakk om at de grønnsakene som vokser over jorden er de som gir minst blodsukkerstigning. De inneholder som regel ganske lite karbohydrater, og de som er trege, det vil si de komplekse sukkerartene (i grønnsaker -polysakkarider). Disse må spaltes ned til de minste sukkerformene (monosakkarider -sukker), og det koster kroppen litt mer arbeid, og da porsjoneres det langsommere ut i blodet.
|
Sv: Ang grønnsaker på ketolysekuren
Sitat:
Atkinsen har jo sånn skille mellom salatgrønnsaker som man skal spise mest av og sånne andre grønnsaker, man ikke skal spise så mye av. Er det sånne du mener? Eller mener du sånt som gulrot, poteter, osv? |
Sv: Ang grønnsaker på ketolysekuren
Nå er det vel uansett forskjell på hvilke mengder man spiser av paprika i forhold til f.eks brokkoli, jeg brydde meg aldri så mye om det der, da jeg gikk på atkins så spiste jeg bare den tilmålte kh-mengden av de lovlige grønnsakene. Men det finnes uansett bare tre typer sukkertarter, og det er monosakkarider (glukose, fruktose), disakkarider (sukrose, laktose) og polysakkarider (stivelse). Mengden har selvfølgelig noe å si, poteter har jo veldig mye stivelse i seg, men det øker uansett ikke blodsukkeret like mye som rent sukker. Man må se flere ting i sammenheng. På Ketolyse behøver du jo ikke å tenke på mer enn riktig mengde grønnsaker innenfor de som er lovlige, men over tid er det jo greit også å se på den glykemiske belastningen de forskjellige karbohydratholdige matvarene gir. Jeg kjenner det fort på kroppen også, men så reagerer blodsukkeret mitt veldig fort.
Ellers er det også som det nevnes greit å få i seg fiber. Magen kan fint venne seg til å leve uten fiber og regulere væskemengden i det som kommer ut, men på mange måter er det jo behageligere å få det regulert med litt grønt, i alle fall etter egne erfaringer. En annen ting er jo at man har større variasjonmuligheter. Og, joda, mineraler og vitaminer bør man få naturlig inn via grønt, men det er nok ikke fullt så mye av det i de hurtigdyrkede grønnsakene vi har tilgang på i dag. Det er derfor det er greit å ta tilskudd i tillegg. Og du må uansett ha i deg noe fett for å kunne nyttiggjøre deg de viktigste vitaminene. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:26. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no