![]() |
Hva er jbk-mel ?
Hei, jeg er relativt ny på dette og ser at flere bruker jbk-mel.
Hva er dette og hvor kan man få tak i det? God jul:) |
Sv: Hva er jbk-mel ?
Jbk-mel = Johannesbrødkjernemel :cool: Fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger i små glass - det skal gå an å få på apoteket også under et annet navn, men det husker jeg ikke på rappen :o Brukes som jevning/bindemiddel her og der, men kan gi en bismak noen ikke er så begeistret for!
|
Sv: Hva er jbk-mel ?
På apoteket heter det Nestargel!:)
Jeg bruker JBKM i feks vaffelrøre, men klarer ikke den slimete, glatte konsistensen det blir om man bruker det til å jevne en saus!:eek: |
Sv: Hva er jbk-mel ?
Tusen takk for svar:)
Kan jeg også spørre om det finnes noe lavkarbo alternativ å erstatte mel med når man baker brød? Jeg liker veldig godt oppskriften jeg setter inn under her,men må ha noe å erstatte rugmelet og havregrynene med:) 3,5 dl sammalt rug 3,5 dl havregryn 1,5 dl sesamfrø 2 dl solsikkefrø 1 dl linfrø 1 dl kli 1 dl valnøtter 1 st salt Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. 1 ts honning 7 dl vann Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt. Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l. Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter. Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no