![]() |
Kalkunmiddag
Jeg tenkte vi må lage en tråd som gir gode forslag til godt lavkarbo -tilbehør til den store kalkunmiddagen!!
Jeg tenker å servere brokkoli, surkål (laget selv), fløtesaus (god oppskrift?), brokkoli og dessuten blir det en del høy-karbo ting og tang siden familien ellers rister på hodet av mitt påfunn om å spise lavkarbo-mat. Men surkål kan jeg jo ikke spise så mye av, ikke brokkoli heller. Men føler at kalkun lett blir mye protein og lite fett... hjelper det å spise en del skinn slik som på kyllingen? |
Sv: Kalkunmiddag
Hva med m0lded salad?
Min 0ppskrift på 0rginalen er: 1pk sitr0ngelè blandet ut i 2.25dl k0kende vann, 1/2ts salt. Avkjøl til den nesten begynner å stivne, ha b0llen i kaldt vann 0g rør ca 10min. Tilsett en pk maj0nes, 1.5dl ca. Ha så i 3stk hakkede 0g hardk0kte egg, 1/2dl finhakked purre 0g 1dl finhakka stangselleri 0g pepper etter smak. Jeg bytter ut sitr0ngelèen med 5 plater gelatin, sitr0nsaft 0g vann til 2.25dl 0g litt søtning, slik at det smaker ca likt sitr0ngele. Denne 0ppskriften har vi brukt i familien i mange tiår. Pappa husker bestem0r laget denne på 1.juledag de de hadde kalkun. Pappa er fra canada i tilfelle du lurte.. |
Sv: Kalkunmiddag
Imse: Jeg er litt usikker på om jeg skjønner helt hva dette blir?:confused:
|
Sv: Kalkunmiddag
http://forum.lavkarbo.no/showthread....uet+rosenk%E5l denne er nok god til, hvis du pleier å ha rosenkål til kalkuna:) Ellers så blir det jo endel fett igjennom sausen osv som du kan lage ved å steke krafta som er igjen etter at kalkuna er stekt sammen med litt smør, fløte og salt og pepper.
|
Sv: Kalkunmiddag
Sitat:
|
Sv: Kalkunmiddag
Sitat:
Denne skal jeg lage til nyttårskalkunen! |
Sv: Kalkunmiddag
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no