![]() |
Buljong
Bruker dere buljong på ketolyse?
På min pakke fra Toro står det 3 gr karbo og en terning veier 5 gram....ikke rare karbene akkurat... Kan bare ikke huske å ha sett noe særlig med oppskrifter her inne der buljong er brukt.... Det er denne buljonegen jeg snakker om.... http://www.matvareguiden.no/matvare2979.asp |
Sv: Buljong
Jeg bruker bulj0ng i t0matsuppe, men sjelden ellers..
|
Sv: Buljong
jeg bruker en del buljong. I både supper, gryter og sauser :ja:
|
Sv: Buljong
OK! Det var bra å høre at buljong er ok ketolysemat......
|
Sv: Buljong
Man må jo se på hvor mye man bruker av de forskjellige da :)
F.eks hvitløk har jo mye karber, men man bruker lite hver gang :) |
Sv: Buljong
Jeg bruker kjøttbuljong som væske i mine knekkebrød. Gir en veldig god smak!
|
Sv: Buljong
Jeg bruker masse fond. Når jeg lager saus av ca 100g CF/rømme/kremfløte, så tar jeg i en bitteliten dæsj med fond. Har kylling-, kalv-, og grønnsaksfond i kjøleskapet. Tror også det finnes oksefond. Og fond er jo egentlig bare konsentrert flytende buljong, så ja det går an å bruke buljong på ketolyse.
|
Sv: Buljong
Sitat:
Så nå har buljongen flyttet ut av huset og forskjellige typer fond inn i kjøleskapet!:D |
Sv: Buljong
Fond??
|
Sv: Buljong
Sitat:
Mye enklere å bruke, syns jeg. Er jo alt flytende og man trenger som regel ikke mer enn en teskje for å få masse smak! |
Sv: Buljong
Jeg bruker også bare fond. Mange av dem har tilsatt rødvin og det synes jeg gir en ekstra smak. Bare fond her i huset også!
|
Sv: Buljong
Sitat:
|
Sv: Buljong
Mener jeg har kjøpt mine på Rema, så ja!
|
Sv: Buljong
Sitat:
|
Sv: Buljong
Er alt som heter flytende buljong fond?
(her skal det inn med te-skjeer serru) |
Sv: Buljong
Sitat:
|
Sv: Buljong
Noen som har et bilde av Fond?
Prøvde å søke på Matvareguiden men fikk ikke opp noe.... |
Sv: Buljong
Sitat:
Skal se om jeg finner bilde.. |
Sv: Buljong
Her er ei oppskrift på hjemmelaget kalvefond, IKKE kavefond som det står. :lol:
Kavefond (kjøttkraft) http://www.matogdrikke.no/images/M_i...rintButton.png http://www.matogdrikke.no/images/M_i...mailButton.png Kjøttkraft er et godt grunnlag for god smak til sauser og supper. Er det litt kjøtt på beina blir det bedre og sterkere kraft. Jo mer beina er oppdelt jo mer kraft blir det trukket ut. Hvis du ikke skal bruke all kraften kan du fryse den og bruke den senere. http://www.matogdrikke.no/images/sto...ft-trinn-1.jpg Ingredienser: 1 kg kokekjøtt av kalv (eller storfe) som f.eks bog eller høyrygg 1 ½ l vann 2 ts salt 1 stk. løk 2 ts hel pepper 2 ss friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian) Slik gjør du: 1. Beregn ca. 11/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt.http://www.matogdrikke.no/images/sto...ft-trinn-2.jpg 2. Legg i kjøttet og kok opp på nytt. 3. Skum godt av, slik at kraften blir klar. 4. Tilsett hel pepper, noen skiver løk og urtene. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker på ca. 90 °C. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer. Knyt urtene sammen med hyssing og la dem trekke sammen med kjøttet for å gi god smak til kraften. |
Sv: Buljong
Kan Fond brukes til å lage vanlig brun saus av? Nå tenker jeg på den med kjøttsmak da.....
Og - hvordan gjør dere det? Lager brun saus altså?? (Det er så enkelt med disse posene vet dere......:o *flau*) |
Sv: Buljong
Jeg pleier kjøpe kraftbein og lage fond selv.
Jeg koker beina sammen med krydder, urter, grønnsaker koke i mange timer. Til væska er halvert. Jeg avkjøler deretter krafta og heller krafta på isterningposer. :ja: Megalurt! For da har jeg alltid god konsentrert kraft i frysern! |
Sv: Buljong
Sitat:
Ikke bilde av kylling på min, da! |
Sv: Buljong
Sitat:
|
Sv: Buljong
Sitat:
|
Sv: Buljong
Se der var bildet på plass ja! Tusen takk!
Jeg kan ikke huske å ha sett dette i butikken - men så har jeg jo ikke lett heller da... Får lete i morgen.... |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:10. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no