Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Induksjonen (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Rømme/fløte (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30299)

Bolla Piggsvin 14-01-10 15:30

Rømme/fløte
 
Kan noen forklare meg hvorfor det er tillatt med 25 g rømme, men 75 g fløte i induksjonsperioden? På rømmebegeret står det 2,9 gram karbo, nøyaktig det samme som i kremfløte. Kanskje det opprinnelig står creme fraiche, som vel inneholder mindre fett (og dermed antagelig flere karber)? Eller er det en god grunn til dette?:confused:

Imse 14-01-10 15:33

Sv: Rømme/fløte
 
Creme fraiche, seter rømme og fløte inneholder like mye ftett og like mange karber.

Hvorfor det står slik aner jeg ikke, en smule ulogisk spør du meg.

Bolla Piggsvin 14-01-10 15:37

Sv: Rømme/fløte
 
Ok, takk skal du ha. Trodde creme fraiche var magrere, jeg. Da satset jeg på at det er 75 g rømme som gjelder (skal lage viltgryte i morgen) :)

Imse 14-01-10 15:47

Sv: Rømme/fløte
 
Ikke tine sin vanlige i allefall. Men de har jo flere varianter slik som med rømme. Jeg foretrekker creme fraiche fremfor seterrømme pga creme fraiche er mildere, de bruker en annen syrningskultur.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:53.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no