![]() |
Frosne grønnsaker ofte best
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Det kan da ikke stemme? De mister jo all næringen med måten de blir behandlet på? Det er jo nesten bare vann igjen. Nå ble jeg irritert. Har alltid spist ferske grønnsaker og trodd det var best
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Jo, det stemmer:)
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Vel, tydeligvis, leste artikkelen nå. Merkelig. Kasta bort mye penger på ferskt da, med andre ord :(
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Jeg synes friske grønnsaker smaker bedre jeg da.. Hvertfall brokkoli..
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
Såvidt jeg vet så sjokkfryses grønnsaker etter forvelling og dermed er det ikke så ille som folk tror. Det er vi som har en tendens til å koke ihjel grønnsaker enten de er frosne eller ferske i utgangspunktet. Liker man ferske grønnsaker best, så tror jeg ikke man taper så mye om man følger litt med sesongen. |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
Men jeg foretrekker fersk, fordi jeg stort sett spiser grønnsakene rå. |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
Hvorfor skulle jeg ikke tro på den artikkelen? |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Fremstod kanskje som naiv her. Selvfølgelig er jeg skeptisk til alt jeg leser, og spesielt når det kommer til ernæring. MEN, dette var ingen debatt eller et utsagn om livsstiler (lav kalori, lav karbo etc) Dette var jo ren informasjon med begrunnelse, som jeg ikke ser grunn til å tvile på. Særlig ikke etter jeg ser hva resten kommenterer. Jeg går på lavkarbo fordi jeg mener det er best for meg og hadde jeg tatt til meg alt jeg fikk høre av leger og ernæringsfysiologer, så hadde jeg ikke gått på lavkarbo, så jeg tar ting med en klype salt. Mulig jeg ordla meg dumt, men ser ikke grunn til å tvile på den bestemte artikkelen :)
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
Jeg tror heller ikke du fikk med deg at jeg ikke forsvarer ferske grønnsaker ifm artikkelen. Som sagt tror jeg evt næringstap forsvinner i måten vi har en tendens til å koke ihjel grønnsaker på, enten de er frosne eller ferske i utgangspunktet. Det jeg vil frem til er at om man liker ferske grønnsaker best, så ser jeg ingen grunn til å bytte på bakgrunn av en avisartikkel :) |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
Jeg bruker det alltid uansett av praktiske grunner. |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Det har også noe med hvor de grønnsakene du kjøper om vinteren kommer fra: Hvor de er dyrket, under hvilke forhold, hvor langt de har blitt fraktet og hvor lenge siden de ble høstet. De er ikke nødvendigvis så "ferske" lenger. Og generelt styrer jeg unna all frukt og grønt fra Spania, da de grønnsakene vi får derfra stort sett er dyrket med masse giftstoffer og ellers under lite miljøvennlige forhold. Det gjelder selvsagt også mange andre steder, men det er et av verstingene.
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
For noen er det nok gammelt nytt. For alle de som nettopp har begynt å tenke på hva de egentlig putter i munnen eller de unge som for ikke lenge siden bare spiste det mamma satt på bordet, kan ting ikke gjentas for ofte!;)
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Sitat:
|
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
gammelt nytt her også, men en fin påminnelse nå over vinteren:) Spesielt når grønnsakene blir dyre.
Nå er jo blomkål kjempe billig i en periode, før det blir dyrt igjen. men jeg synes ikke frossen er så mye billigere faktisk. Men det endrer seg nok når det ferske blir dyrt igjen. Problemet med frossen er at det er lett å koke ihjel ja, må jo egentlig bare "varmes". |
Sv: Frosne grønnsaker ofte best
Ferske grønnsaker høstes lenge før de er modne, og modnes kunstig under frakt. Dette gir grønnsakene mindre tid til å absorbere næringsstoffer (mineraler) fra jordsmonnet. Planteslekter som vokser raskere prioriteres av økonomiske hensyn. Disse vokser raskere, og får dermed enda kortere tid til å absorbere næringsstoffer, noe som gir en lavere næringstetthet i det ferdige produktet.
Dette gjelder i hovedsak grønnsaker/frukt som skal fraktes over lengre distanser. Lokale, ferske grønnsaker som ikke skal fraktes langt, får lengre tid i jorden før de høstes. Frosne grønnsaker plukkes når de er modne. De har da fått lengre tid til å absorbere mineraler fra jordsmonnet, og inneholder dermed mer næringsstoffer enn de ferske grønnsakene i butikken. Rett etter høsting, forvelles grønnsakene. Forvelling er en rask varmebehandling, med påfølgende rask nedkjøling. Forvellingen inaktiverer enzymer som fører til kvalitetstap gjennom blant annet bruning og nedbrytning av C-vitamin. Proteinkoagulering hemmes, noe som gjør at vanntapet reduseres, og en del mikrober drepes også i prosessen. Grønnsakene fryses før transport, noe som gjør at næringsstoffene bevares bedre under frakten. Nå har jeg ikke lest artikkelen som det linkes til, men jeg går utifra at begrunnelsen er noenlunde lik det jeg presenterer her. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:34. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no