Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30946)

Elvi 07-02-10 11:04

Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Hei. Jeg har lyst til å tyvstarte på Ketolysekuren før jeg har fått boka. Kan noen si meg om jeg er på riktig vei her eller helt på jordet.


Smootie
2egg,50gr cottage cheese, 50gr jordbær, 25gr fløte, 0,25 dl. olje =6,3lkarbohydrater.
Lunsjomelett
3 egg, 150 gr champinon, 50 gr ost, 0,25smør, 100gr bacon=3,7karbohydrater
Middag
200 gr kjøtt/skalldyr el., 50gr smør, 100gr salat/grønnsaker, 50gr rømme eller lignende = 4,8 karber
= 15 karber + 135gr proteiner.
Jeg er 1,66 høy og 118 kilo.

Nomy 07-02-10 13:38

Sv: Ketolyse kursen. Er jeg på riktig vei?
 
Kvinner skal holde seg under 15 gram karbohydrater hver dag. Forutsatt at du har regnet riktig mendge karbohydrater i ingrediensene dine, inneholder maten du spiser 14,8 gram karbohydrat og er innenfor grensen på 15 gram.

Jeg tror det er viktig å lese boken slik at du forstår hvordan kroppen din og dietten fungerer. Det er også en fordel å spise kosttilskudd og å variere den maten du spiser. Jeg ville ikke anbefale å spise det samme hver dag.

Jeg stusser også litt på at lunchen din inneholder så mange karbohydrater, pass på å velge champignon hvor de ikke har tilsatt sukker i laken dersom du kjøper hermetisk sopp. Ost trenger heller ikke inneholde karbohydrater. jarlsberg eller norgevia har 0g per 100g. Pass også på å ikke bruke bacon som har tilsatt sukker.

Elvi 07-02-10 14:59

Sv: Ketolyse kursen. Er jeg på riktig vei?
 
Ok. Jeg leste at fersk sopp innehold kun 0,3 karb. pr. 100gr, er det feil kanskje?.

Jeg skal variere ellers blir man fort lei.

Skal bestille boka ganske snart. Må få inn litt penger på konto først :p

Nomy 07-02-10 16:17

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
http://matportalen.no/matvaretabellen/ <--- nyttig oppslagsverk for å finne ut hvor mye karbohydrater ulik mat har. :)

Men ja, i følge matvaretabellen så har sopp 0,3g per 100g men om du bruker hermetisk sopp kan det ofte være mer i den. Det kommer an på hvilket merke den har, noen tilsetter mer sukker enn andre.

Nomy 07-02-10 16:25

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Elvi (Innlegg 827996)
Lunsjomelett
3 egg, 150 gr champinon, 50 gr ost, 0,25smør, 100gr bacon=3,7karbohydrater

3 egg = (Runder opp til: 0,5 per egg) = 1,5 gram
150 g fersk Champignon = (0,3 per 100g) = 0,45 gram
50g ost = (du finner typer med 0g karbo) = 0g
0,25g smør = (du finner med 0g karbo) = 0g
100g bacon = (burde være 0g ellers har de tilsatt sukker) = 0g
Totalt 1,95g runder det opp til 2g. (så jeg antok at du brukte hermetisk champignon med tilsatt sukker eller en ost med mye karbohydrater ettersom du regnet det til 3,7 g) ;)

Elvi 07-02-10 18:00

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Se der, da hadde jeg en regnefeil, det er bra så kan jeg få litt mer grønnsaker i kosten.

Cyan 07-02-10 18:16

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Sitat:

Kvinner skal holde seg under 15 gram karbohydrater hver dag
Dette står det litt forvirrende om i boken. Fungirl her inne skrev mail til Torkil (forfatteren av ketolyseboken) for å spørre om dette, og han sa at man skal ha i seg minst 15 gram karbohydrater om dagen, og disse skal komme fra grønnsaker. Så det er ikke nødvendig å ligge under 15 gram KH om dagen :)

Et tips med hermetiske grønnsaker er å skylle dem godt i vann først for å få vekk evt. karber i laken.

Nomy 07-02-10 20:17

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cyan (Innlegg 828257)
Dette står det litt forvirrende om i boken. Fungirl her inne skrev mail til Torkil (forfatteren av ketolyseboken) for å spørre om dette, og han sa at man skal ha i seg minst 15 gram karbohydrater om dagen, og disse skal komme fra grønnsaker. Så det er ikke nødvendig å ligge under 15 gram KH om dagen :)

Et tips med hermetiske grønnsaker er å skylle dem godt i vann først for å få vekk evt. karber i laken.

Jeg forsto det slik at man skulle holde seg rundt 15 gram ettersom det ikke var gitt noen annen maximums grense i boken. :confused: Jeg er ikke spesielt sulten for tiden heller, så jeg spiser mye mindre enn jeg gjorde før og blir veldig mye fortere mett..

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Elvi (Innlegg 828246)
Se der, da hadde jeg en regnefeil, det er bra så kan jeg få litt mer grønnsaker i kosten.

Jeg bruker også de fleste karbene til grønnsaker og melkeprodukter (Fløte, rømme, creme fraiche, oster osv) :) Du kan eventuelt også få inn et måltid til. ;)

Cyan 07-02-10 21:06

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Sitat:

Jeg forsto det slik at man skulle holde seg rundt 15 gram ettersom det ikke var gitt noen annen maximums grense i boken
Rundt 15 gram ja, men å holde seg under er ikke noe poeng i seg selv :) Her kan du bl.a. lese svaret som Torkil ga, som er følgende:
Sitat:

Sitat:
> Hei
>> En av de få regler for ketolysekuren er at man hvar dag skal ha blandet
>> salat / Varierte grønnsaker. Det får man ikke til uten å bruke sine 15
>> KH pr dag. Derfor må man ligge rundt 15 gram KH. Man kan øke til 25-30
>> forutsatt at man forblir i ketose og ikke bruker de ekstra KH til
>> atkinsbarer etc, men til å variere grønnsakene enda litt mer.
>> Den eneste grunn til kortvarig å redusere mengden KH til 5-10 er hvis
>> man hører til den lille gruppe som må så lavt for å komme i ketose.
>> MVH
>> Torkil


Nomy 07-02-10 22:01

Sv: Ketolyse-kuren. Er jeg på riktig vei?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cyan (Innlegg 828385)
Rundt 15 gram ja, men å holde seg under er ikke noe poeng i seg selv :)

Det kommer an på kroppen din og hvor aktiv du er. Jeg sa heller ikke at man skulle holde seg langt under 15g per dag. Jeg påpekte bare at Elvi muligens kastet bort karbohydratene sine på mat som hadde tilsatt sukker.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:05.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no