![]() |
Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Noen her inne tipset om Heistad vaniljesaus, med bare 8 g karb pr 100 g ferdig saus. Det er med 7,5 dl melk (som jo har ca 9 g karb pr 100 g..?) Hva så når jeg bruker kremfløte med ca 3 g karb pr 100 g - og bare 2,5 dl fløte(resten vann)??
Noen som kan hjelpe meg, og forklare hvordan jeg skal regne det ut :confused: |
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Jeg kjenner ikke den sausen, men jeg lurer litt på hvilken melk som har så mye karber, selv om det er litt "beside the point"....:o
|
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Lettmelk har 4.7karber og om ikke mitt tette forkjølelses hode tar helt feil, blir det ca3.3karber pr dl saus med fløte.
Tør ikke innestå for tallene i kveld, så jeg legger ikke ut regnestykket mitt!:p |
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
"Jøssenam"....hvor fikk jeg 9 g karb fra!?!..sorry, det er selvfølgelig helt riktig med 4,6 / 4,7 g karb.. :)
|
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Jeg regnet ut i går at selve sausen inneholde omtrent bare karber. Og en pakke veier 29 gram. Så tror man kan regne med 28-29 g karber fra sausen :) Så da er det bare å addere karbene fra fløten.
|
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Sitat:
Hadde det blitt 28-29 g karber som du sier, skulle jo karbinnholdet vært nærmere 100 g pr 100 g, det er jo 8 g pr 100 g (laget med melk). Min teori er at karbinnholdet blir enda lavere, når man bytter ut melken med fløte, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal regne det ut. |
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Jo, men selve pulveret veier 29 gram. En pakke med vaniljesaus. Du må jo da addere hvor mye gram med fløte + vann du har for å så dele på antall dl. :)
Tenkte bare det var greit å vite at i de 29 gram med pulver, så er det omtrent bare karbohydrater. Hvis 1 dl fløte veier ca 100 gr, blir det 250 g fløte + 250 g vann + 29 g pulver = 529 g. Dette inneholder 29 g kh + 7,5 g kh = 36,5 g kh i hele sausen :) 36,9/5,29 = 6,98 g kh/100 g. |
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Det skal være 7.5dl væske i sausen.
Om man får 8karber pr dl med melk, må det være 3.3 som kommer fra pulveret. 8 -4.7 Fløte har 3 karber pr dl, 7.5 totalt eller en pr dl væske totalt om du tilsetter 5 dl vann. 3.3 fra pulveret + 1 fra fløten burde bli ca 4.3 karber pr dl ferdig saus. Ser at feberhodet mitt ikke klarte å trekke 4.7 fra 8 lenger oppe her!:o |
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
Sitat:
|
Sv: Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?
SKal prøve å forklare en gang til ;)
Til sammen veier vaniljesausen 750 g (melk) + 29 gram (pulver) = 779 g. Den inneholder da tilsammen 8*7,79 = 62,32 g karbohydrater. I 7,5 dl med melk er det 35,3 g karbohydrat. 1,5 % fettinnhold. Det betyr jo at i selve pulveret er det 62,32 g - 35,3 g = 27,02 g karbohydrat. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no