![]() |
Smaksløs olje??
Jeg prøver å være flink til å bruke nok olje i maten. og bruker extra virgin olivenolje.. men synes ærlig talt ikke at det er så godt. Ødelegger smaken på både maten og salaten synes jeg da.. Finnes det andre javngode oljer som smaker bedre eller som er mere nøytrale i smaken?? Eller kan jeg få i meg olje på et annet vis en å helle det over maten??
|
Jeg er ikke oljeeksperten her, men de snakker om cocosa-olje! Den som ikke smaker kokos, så vidt jeg har forstått..... :p
Jeg bruker solsikkeolje. Smaker ikke no. Men jeg steker mest i det da, bruker ikke dressinger. Noen svelger en skje olje hver dag, men høres ikke veldig fristende ut for meg! :eek: |
Kaldpressede og lite rafinerte oljer smaker av det de er laget av. Og de skal smake godt :snill: Er der metalliske smaker, harsk smak eller andre bismaker så er oljen ødelagt.
Gode oljer: Ex Virgin Oliven olje (fra middels til dyr variant), avokadoolje, cocosa extra virgin, rapsolje (den klarer ikke jeg smaken på :o) Også har du endel nøtteoljer som: Peanøtt, valnøtt og macadamia. Til steking: Smør eller kokosfett. Pris = kvalitet ;) |
Sitat:
|
Sitat:
Hvis du bruker en god olivenolje til dressing kan du godt ha i litt sitronsaft og krydder/urter, - da blir smaken mye bedre ! |
øh? er solsikkeoljen min helt feil den da?? :confused:
Leser liksom over ALT at det er noe av det beste å bruke?? Til og med kjære Agatston anbefaler jo den! :( |
Lurer på om jeg skal innvestere i Cocosa jeg da.. Høres spennende ut med svak kokossmak :D
|
NILLE: Hvor mye er det forresten for de Cocosa oljene?? Både pureen og extra virgin?? Får man kjøpt de på Life helsekost butikker??
|
Sitat:
Får å få i seg nok riktig fett kan man også ta litt Udos Choice på skje eller i smoothie. Kan også brukes i dressing. Slik jeg har lært det (på Lindberg kurs) er det om å gjøre å få i seg nok omega 3 (tran,linfrø,valnøtter,udo) 3-4g. Også skal 20% av energi inntaket komme fra omega 9 (oliven,raps,avokado,mandler etc). Kokosolje er mettetfett, men flott tilsteking. Solsikkeolje har mest omega 6 som man anbefaler å begrense inntaket av. |
Skjønner ikke helt det de rmed kaldpresset og ikke. For man sier at det utvikles transfettsyrer i oljen om den varmes opp til rundt 180-200 grader? Det blir jo fort det i pannen da!! Da blir det jo transfett i dem også da! :confused:
(eller var det kanskje 2000 grader?) Steker i smør jeg! *føler meg trygg* |
Sitat:
Bruker smør og cocosa (ikke extra virgin selvsagt) til å steke i. :) |
Sitat:
|
Solsikkeolje inneholder forøvrig også for mye flerumettet omega6 om jeg ikke tar feil ;)
|
Sitat:
|
For mye Omega6 hemmer opptaket av omega3 fordi de bruker de samme ensymene. For mye Omega6 og for lite omega3 leder til inflamasjoner, sammensnerving av blodårer +++ Altså hjerte- og karsykdommmer og hodepine blant annet. :eek:
Det er derfor introduksjonen av margarin er knyttet til epidemien med hjerte- og karsykdommer. Inflamasjoner er den nye snikende helsefaren; inflamasjoner er knyttet sammen med alle revmatiske plager blant annet... Så sørg for en god balanse mellom omega3 og omega 6. Spis fet fisk og kutt ut alle margariner og begrens ferdigekjøpte dressinger/majoneser. :ja: |
jeg bruker rapsolje, synes ikke det smaker noe
|
Sitat:
Jeg bruker ikke margarin, og spiser ikke majones/dressing :D Greit, da. Skal spise mere fisk! Takk HP! |
Sitat:
Det er forøvrig også dette som er den tyngste kritikken mot Dr Agatston og South Beach dietten. Han har ikke klart å skille mellom de sunne og de usunne oljene... ;) |
EH???? Hva blir summen av det da lissom? Du HP.. kan ikke du fortelle meg sånn ca hvor mye mye jeg skal ta av de forskjellige oljene a? og ikke i prosentvis please, for jeg fikk så vidt stå karakter i matte på skolen.. Er litt utenfor mitt felt dette... :confused:
|
Sitat:
Men jeg kjøpte også LINFRØOLJE! OG det er den verste smaken jeg har kjent i mitt liv! Minnet om TRAN! Helt grusom!!! Jeg ødela en hel salat som jeg bare måtte kaste! :mad: Ellers bruker jeg Cocosa i smoothier, i dressinger, i vaniljesaus (JA!), og i sjokoladeglasur til mine LAVKARBO sjokoladekaker!! :D |
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
Ulex |
Varmpresset rapsolje fra nærbutikken smaker ingenting men det norskproduserte kaldpressede rapsoljen jeg fant på mega syns jeg er fantastisk god og ikke var den så dyr heller. Den hadde en nøtteaktig smak. Jeg syns HP og Nille burde gi rapsoljen en ny sjanse, de har sikkert smakt på en som var for gammel. Jeg lagrer min i kjøleskap.
|
Varmpresset raps har jeg aldri smakt, men jeg har brukt den norske kaldpressede rapsoljen, også Helios, rømer og til slutt Dr.Lindbergs sin. De setter alle for mye og "feil" smak på min mat. :snill:
Da tar jeg heller en god olivenolje, eller avokadoolje... :sikle: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:36. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no