![]() |
TIPS: Hva kan spises i Fase 2?
Legger denne ut her, da jeg ser det er flere som lurer på dette. Jeg stilte legen på Fedon klinikken en del spm da jeg kom over fra Fase 1 til Fase 2. Her er svarene hennes:
Pesto, fetaost og bacon er matvarer med mye fett, men absolutt god og sunn mat. Men i fase 2 er vi fortsatt opptatt av at kroppen skal hente fett fra egne fettlagre. Det betyr at du kan spise dette, men i moderate mengder. Dvs 1 skive bacon, ca 1 ss pesto og rundt 6-10 fetaost biter, kommer selvfølgelig an på størrelsen da. Man får jo noen som er megastore;-) Supper og omelett er anbefalt fordi dette er mat som "ligner" normal mat. Man kan like godt spise de søte produktene til alle måltider men når man skal erstatte dette med normal mat etterhvert blir det ofte ett sug etter noe søtt. Derfor anbefales de "salte" produktene istedet om du skjønner. Innholdsmessig har det ingenting å si og du må absolutt ikke spise supper og omeletter om ikke du liker det. Hvitløk går under gruppe 2 grønnsaker, altså som løk, men man spiser sjelden 250 gr hvitløk;-). Så kos deg med hvitløken. Gir god smak og styrker immunforsvaret. Peppermakrell kan du godt spise. Det som måtte være igjen av lake er så lite at det er meget små mengder som du får i deg. Makrell inneholder masse gunstig fett så kos deg med det:-) Soltørket tomat derimot kan inneholde litt sukkermengder. Derfor bør du ikke bruke så mye av det. Men litt for smakens skyld, 1-2 skiver, gjør ingen skade. Taco saus kan du bruke 1-2 ss av. |
Sv: TIPS: Hva kan spises i Fase 2?
det var gode opplysninger
|
Sv: TIPS: Hva kan spises i Fase 2?
Så fint at du spør om slike ting vi lurer på alle sammen:) Takk for det;)
|
Sv: TIPS: Hva kan spises i Fase 2?
denne her må vel være noe for oss
Clotildes terrin med kalvekjøtt og ricotta INGREDIENSER 500 g kalvekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig) 100 g malt svinekjøtt (medisterdeig) 100 g skinke 150 g ricotta 50 g parmesan, revet 2 stk egg 4 ss friske urter, hakket 1 ts salt 2 klype muskat nykvernet pepper smør til å smøre brødformen FREMGANGSMÅTE Forvarm ovnen til 180 grader. Bland sammen ricotta, egg, muskat, salt og pepper. Ha i kjøttet, urtene og parmesan. Bland alt godt med en gaffel. Smør en brødform med smør. Ha i kjøttblandingen. Sett på lokket til formen (om du har ett, eller bruk folie). Bak den i ovnen i 30 minutter. Ta formen ut av ovnen (ikke skru ovnen av) og fjern lokket/folien. Terinnen skal være lys på farge, sunket litt sammen, være fast om du kjenner etter med fingeren og saftene skal være klare. Dersom det ikke tilfelle, sett den tilbake i ovnen i ytterligere 5-10 minutter. Ta ut terrinen fra formen og sett den på et bakebrett. Sett den tilbake i ovnen i 20 minutter. Vend på den noen ganger slik at den alle sider blir gylne. Den kan serveres varm med en gang, men det er bedre å kjøle den ned, pakke den i folie eller plast og la den hvile en dag eller to i kjøleskap. Da får smakene utvikle seg. Når den serveres, del terrinen opp i skiver og spises kald eller i romtemperatur med salat. Eventuelt, del den i terninger og spis den som fingermat, kanskje med tannpirkere og cherrytomater og små biter med ost. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:51. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no