Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Hvem tar opp sukkeralkoholene i Atkinsbarer/Cavaliersjokoladen? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32151)

ada-emilie 20-03-10 20:15

Hvem tar opp sukkeralkoholene i Atkinsbarer/Cavaliersjokoladen?
 
Noen reagerer på de sukkeralkoholene som finnes i Atkinsbarene og Cavalier-sjokoladen, andre ikke. Betyr det at de som ikke reagerer tar opp sukkeret som karbohydrater og at de som får mageknip ikke opptar de? Eller er det kanskje omvendt?

ada-emilie 20-03-10 20:44

Sv: Hvem tar opp sukkeralkoholene i Atkinsbarer/Cavaliersjokoladen?
 
Fant svaret selv:

Sukrin er det minste sukkeralkoholet vi kjenner. De andre sukkeralkoholene er store, og blir ikke tatt opp i tynntarmen, slik Sukrin gjør. De som ikke blir tatt opp i tynntarmen, går videre til tykktarmen, og fermenteres av bakterier der. Det resulterer i at vann trekkes ut til tarmen (pga. osmotisk trykk), og KAN føre til løs mage. Fermenteringen gjør at små fettmolekyler dannes og tas opp i kroppen som energi. Sukrin blir altså tatt opp i tynntarmen og blir ikke fermentert, og gir derfor ikke energi eller mageubehag.
Har sukkeralkoholer noen ulemper?
Til en viss grad, ja. De fleste sukkeralkoholer kan føre til magebesvær ved høye inntak. Sukrin er et unntak, og toleransen for inntak er mye høyere enn for resten av sukkeralkoholene (2-4 ganger så høy). Andre sukkeralkoholer er : Maltitol, Xylitol, Sorbitol og Isomalt.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:48.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no