Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Festmat (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Verdens beste soppsuppe (festsuppe) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32200)

Trin 22-03-10 13:35

Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Denne oppskriften er til 4 personer.

500 g blandet sopp
2 sjalottløk
4 hvitløksbåter
5 dl vann + 2buljongterninger eller 5dl soppkraft (Icas buljong har lavest KH)
5 dl TINE Matfløte
190 g ( 1stk) Norsk Chevre frå Haukeli Naturell
1 ts salt
0,4 ts nykvernet pepper
1 ts splenda
1 ss sitronsaft
Til steking:

2 ss TineSmør Til jevning:

½ ss maisennamel (erfarne brukere vet kanskje om dette kan erstattes av jbk?)

Nannah 22-03-10 13:41

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Høres godt ut, men bytt ut matfløten med kremfløte!
Jepp, maizena går utmerket å bytte ut med JBK.
Du trenger nok litt mindre av det også...:)

Imp 22-03-10 15:42

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Denne skal prøves til høsten med fersk sopp fra skogen!

Supera 22-03-10 19:32

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Ehm, skal noe stekes først, eller skal alt kokes sammen? Har ikke laget soppsuppe, så jeg hadde ikke hatt noe imot litt instrukser. :snill:

Trin 22-03-10 20:31

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
  1. Sorry - her er forklaringen: Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær dem i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløken. Fres halvparten av soppen i smør sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken.
Hell i buljong og fløte og la suppen koke opp. smuldre i osten til slutt og la suppen koke til den har fått en kremet konsistens.

Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna (jbk) utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, splena og sitronsaft.
Stek resten av soppen i litt smør sammen med resten av hvitløken. smak til med salt og pepper. Fordel suppen i tallerknene før suppen serveres

Kanutten 22-03-10 21:03

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nannah (Innlegg 851918)
Høres godt ut, men bytt ut matfløten med kremfløte!
Jepp, maizena går utmerket å bytte ut med JBK.
Du trenger nok litt mindre av det også...:)

Hvis man bruker matfløte trenger man ikke maizenna eller jbk. Matfløte tykner mye mer enn vanlig fløte.

tina therese 23-03-10 00:23

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p

Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)

Kanutten 23-03-10 19:12

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av tina therese (Innlegg 852273)
MEN- det er flere karbohydrater i matfløte enn i kremfløte...:p

Denne suppa høres utrolig fristende ut!
Blir sikkert god med frossen soppblanding fra rema100 også:D
Tror det må bli middagen i morgen!
Vil noen regne ut karboinnhold i den kansje:)

Med matfløte istedet for kremfløte blir hele suppa på 4,5 karber ekstra. Siden suppa er beregnet til 4 personer tilsier det 0.9 karber og det tror jeg er overkommelig.

Trin 25-03-10 21:33

Sv: Verdens beste soppsuppe (festsuppe)
 
Jeg har hatt denne i dag.
Brukte kremfløte og bittelitt jbk.
Trengte ikke bruke søtningsstoff i det hele tatt :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:43.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no