Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Sveitserform (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32212)

Kitt 22-03-10 20:17

Sveitserform
 
Jeg fant en oppskrift i en gammel kokebok og med en liten vri, ble den svært så lavkarbovennelig!

Sveitserform
4-6 pers

750g kjøttdeig
150g hakket kokt skinke
200g løk
150g fløte
2 egg
200g sveitserost, revet

Krydder etter smak, gjerne en bunt persille og litt hvitløk

Jeg satt bollen på vekten og hadde alt oppi. Eltet noen minutter.
Så smurte jeg en ildfast form med litt smør og la kjøttdeig og ost lagvis, avsluttet med ost på toppen.

Stekes på 200 grader 45- 60 min.
Jeg hadde en stor flatbunnet form, da holdt det med 45 min.

Totalt 24 karber

Pr 100g ferdig mat:
Karber: 1,5
Fett: 15
Protein: 15
Kcal: 197

Serveres med det man måtte ønske, gjerne en litt het blomkålmos!

crystall 23-03-10 10:30

Sv: Sveitserform
 
Yummy!! Det skal garantert lages til middag her i huset ja!:sikle:



Så kommer blondinespørsmålet til slutt.... hva er sveitserost, og får man kjøpt det i "vanlige" butikker? Går det like greit med vanlig norvegia?:o

Kitt 23-03-10 10:53

Sv: Sveitserform
 
Sveitserost er gulost med litt sterker smak enn vanlig Norvegia! De har den på min Rema i hvert fall!
Jeg hadde bare Landlord hvitost i huset, og det gikk helt fint, det, blir bare litt mindre smak!

Utregningene av karber etc er gjort med sveitserost, da!

plastbox 25-03-10 15:05

Sv: Sveitserform
 
Hvor får du karbene fra? Kikket fort over ingrediensene, og med gulost fra FirstPrice (som er så godt som carb free) kommer jeg ikke høyere enn 14,3g carbs i hele herligheten.

Skinke, kjøttdeig og egg har da ikke noe carbs? I allefall ikke typene jeg spiser. Nice oppskrift, definitivt en idé til middag! =D

Kitt 25-03-10 15:41

Sv: Sveitserform
 
Det er karber i egg, jo, 0.9 pr 100g!
Kjøttdeig har 0.9 karber pr 100g. Med 750g kjøttdeig blir det noen karber ut av det, nesten 7 faktisk!.

Løken(200g) alene dra 12 karber, faktisk og fløten 4.

Løk 12
Fløte 4
Egg 1
Kjøttdeig 7

Total 24 karber

Bruker du karbonadedeig, blir det mindre karber, men også mindre fett!:eek:

Charlott 25-03-10 15:44

Sv: Sveitserform
 
Hvilken kjøttdeig har du brukt da da? Var sååå overbevist om at den hadde null karber jeg... ?

Kitt 25-03-10 17:58

Sv: Sveitserform
 
Vet man ikke skal stole blindt på Den store matvaretabellen her inne, men det er den som sier 0.9. Kjøttdeigen jeg brukte var kjøpt i Sverige og frosset ned i pakker, så det sto ikke noe på den.

Andre sier annet, litt nede på denne siden sier de 0.3 i den fra Gilde feks.

Charlott 25-03-10 18:09

Sv: Sveitserform
 
Gilde sier da 0 karber? Og 0.5 i Priors kyllingkjøttdeig....
Hadde jo vært for enkelt om de hadde vært enige om næringsinnhold liksom... :o

Kitt 25-03-10 18:10

Sv: Sveitserform
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Charlott (Innlegg 853863)
Gilde sier da 0 karber? Og 0.5 i Priors kyllingkjøttdeig....
Hadde jo vært for enkelt om de hadde vært enige om næringsinnhold liksom... :o

Ikke sant?
Det står Gilde 0.3 på denne lista og noe annet andre steder!:veitikke:

Charlott 25-03-10 18:13

Sv: Sveitserform
 
Gildes sider står det 0 karber i alle variantene.... hadde jo vært for enkelt om det var riktig... :rolleyes:

Tulip73 25-03-10 18:14

Sv: Sveitserform
 
Dette blir en slags kjøttpudding ?

Kitt 25-03-10 18:17

Sv: Sveitserform
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tulip73 (Innlegg 853872)
Dette blir en slags kjøttpudding ?

Jepp!:sikle:

Carisma 25-03-10 18:20

Sv: Sveitserform
 
Karbonadedeig og litt ekstra smør er forøvrig MYE bedre en kjøttdeig :D

Og jarlsberg er vel det nærmeste man kommer sveitserost av de vanlige ostene?

ChristineSixteen 25-03-10 22:54

Sv: Sveitserform
 
mmm,,,dette hørtes digg ut, må prøves!
Sålenge man kjøper kjøttdeig som består av reint kvernet kjøtt skal det ikke være noen kh i det. Det er vel hvis kjøttdeigen inneholder tilsetningsstoffer at det kan være lit kh i det

Kanutten 26-03-10 18:45

Sv: Sveitserform
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av plastbox (Innlegg 853789)
Hvor får du karbene fra? Kikket fort over ingrediensene, og med gulost fra FirstPrice (som er så godt som carb free) kommer jeg ikke høyere enn 14,3g carbs i hele herligheten.

Skinke, kjøttdeig og egg har da ikke noe carbs? I allefall ikke typene jeg spiser. Nice oppskrift, definitivt en idé til middag! =D

All mat som inneholder MINDRE enn 1 karb pr 100 gram kan oppgis å inneholde 0 gram. Derfor regner vi 1 gram karber på alt som er under 1 gram... Med mindre vi vet hva det inneholder, slik som egg. Egg inneholder karber, tror det er ca 0.6 gram??

Ferskenbeinet 05-04-10 21:08

Sv: Sveitserform
 
Denne har jeg laga i kveld, som skal spises til middag i morgen. Hva passer det å servere som tillegg til denne til høykarbere? Blir konsistensen fast, eller sausaktig?

Kitt 05-04-10 21:10

Sv: Sveitserform
 
Konsistensen blir som kjøttpudding, med litt flytende ost, liksom!:p

Mine ikke-lavkarbere spiste poteter med fløtesaus fra pose, jeg blomkålmos!

Ferskenbeinet 05-04-10 21:14

Sv: Sveitserform
 
takk for kjapt svar! ;) gleder meg til middag i morgen!

Ferskenbeinet 07-04-10 09:23

Sv: Sveitserform
 
Denne var YUMMY skal lages mange, mange ganger i fremtiden! Det ble med Norvegia, hadde ikke sveitserost på statoil i påsken gitt. Restene ble frokost idag. MMM

Kitt 07-04-10 09:32

Sv: Sveitserform
 
Så bra du likte den!:D

Osten kan man jo variere etter smak og hva man har for hånden/får tak i!:)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no