![]() |
Sjokoladebegjær
1 Vedlegg
Fant oppskriften på www.vg.no og omarbeidet den til lavkarbo.
Det funket flott, og *vips* så var den spist opp :) Original oppskrift var med pekan nøtter - jeg brukte en annen oppskrift med mandler, og det var minst like godt: Sjokoladebunn med pekannøtter eller mandler 125 g. sukkerfri mørk sjokolade Eggehvite fra 3 egg 3 ss Splenda 200 gram malte mandler Sjokoladekrem 1 1/4 dl melk 1 1/4 dl fløte 3 ss Splenda (++) 3 eggeplommer 4 1/2 dl fløte, piskes til myk krem 320 g sukkefri sjokolade (eller 70%) Sjokoladeglasur 2 dl fløte 200 g sjokolade, finhakket Syrlig bringebærsaus 200 g fryste bringebær saften av 1/2 sitron Splenda Fremgangsmåte Kle en brødform(eller 2) med bakepapir og varm ovnen til 185 grader. Mal sjokoladen og mandlene (hurtigmixer). Visp eggehviter stive, hell i Splenda og pisk litt til. Vend inn sjokolade/mandelblandingen og trykk ut i en eller to brødformer (en - om du vil ha 2 cm høy bunn, to - om du syns 1 cm er nok). Stek på 185 i 15-20 min. Ta ut og avkjøl. Rester kan pakkes godt inn og fryses til senere bruk. Sjokoladekrem Kok opp melk og fløte. Rør sammen Splenda og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen over den finhakkede sjokoladen. Rør godt til du får en glatt, blank og elastisk sjokoladerøre (bruk gjerne en stavmikser) og vend inn kremen. Hell i brødformen over mandelbunnen. Bruk helst en brødform med rette kanter. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer. Sjokoladeglasur Glaser kaken mens den er frossen. Ta den ut av formen og sett kaken på en liten kakering el.l. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren. Hell glasuren jevnt over kaken. Bruk en stor stekespade (palett) eller baksiden av en brødkniv, og dra forsiktig over overflaten slik at den blir jevn og glatt. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på, og la kaken tine i kjøleskapet. Syrlig bringebærsaus Tin bringebærene og kjør dem i en hurtigmikser sammen med sitronsaften. Smak sausen til med Splenda. Gni sausen igjennom en sil for å fjerne frøene. Kaken kan lages mange dager i forveien og oppbevares i fryseren. Glaser den samme dag som du skal server den, og sett den til tining i kjøleskapet, minst to timer. |
Sv: Sjokoladebegjær
Den ser utrolig god ut!
|
Sv: Sjokoladebegjær
Det var den også ! Både lavkarbere, diabetikere og "vanlige" spiste med god apetitt. Til og med Ella på 5 år syns den var supergod !
|
Sv: Sjokoladebegjær
Oi, den hørtes god ut!
|
Sv: Sjokoladebegjær
denne så sinnsykt god ut!
Må prøves:D |
Sv: Sjokoladebegjær
Skrekk og bevares... denne så goooood ut!!!!!!!!!
|
Sv: Sjokoladebegjær
Jeg dåna og stønna rett og slett når jeg så kaken!! Den skal ejg lage til bursdagen min så kan resten av gjestene mine spise sin høykarbo kake og stønne! ;)
|
Sv: Sjokoladebegjær
Fantastisk, Nille:) Ser helt nydelig ut!
|
Sv: Sjokoladebegjær
Kjenner jeg gleder meg litt ekstra mye til bursdagen min nå! :sikle:
*litt over en måned til*:D |
Sv: Sjokoladebegjær
OMG! Jeg kjenner den smelter på tunga bare av å lese oppskriften jo!:D Takk Nille!
|
Sv: Sjokoladebegjær
Oi-oi den så herrlig ut! Den må bare prøves:D
|
Sv: Sjokoladebegjær
9 dl fløte i oppskriften forresten, hehe. :snill:
|
Sv: Sjokoladebegjær
ÅÅÅÅ den så bra god ut, den skal æ lage snart ja:D
|
Sv: Sjokoladebegjær
Hmmm farlig! Hvor mange karber er det i hele sulamitten? Og hvor mange stykker får du av den?
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:23. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no