![]() |
Skallet sitter fast på kokte egg
Er det noen husmødre her som kan fortelle en stakkars blondine hvordan hun skal koke egg uten at skallet sitter fast i hviten??
Noen ganger skjer det.. andre ganger ikke.. jeg mener å ha hørt noe en gang om avkjøle/ikke avkjøle, eller noe i den gata :o |
Sv: Skallet sitter fast!!
åååh, det er så irriterende! Det finnes sikkert smartere triks, men jeg har billigeggene stående i romtemperatur og da skjer det ikke så ofte. Spiser jo uansett så mye egg, så de rekker ikke bli råtne.
|
Sv: Skallet sitter fast!!
Er dessverre ikke husmor... og opplever det samme som deg.
Hvis jeg koker f.eks to egg, så kan det ene være helt fint å skrelle, mens det andre er noe herk. Å disse blir jo avkjølt på samme måte. Kanskje det er egget sin feil?? :-) |
Sv: Skallet sitter fast!!
Det er lurt å romtemperere egget før koking, og la det ligge i kaldt vann en stund etter koking. Og forøvrig er det sånn at jo ferskere egg, jo større sjans for at hviten henger fast.
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Det er jo godt å vite at man spiser ferske egg ihvertfall :p Det ser ut til at det kan være noe i det med temperaturen i egget før kokingen også.. i min "desperate" jakt på en løsning, så er det flere steder foreslått. Takk for svar :)
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Jeg vet det har noe med vann, avkjøling og sånt å gjøre men jeg glemmer alltid ut triksene. Men jeg har sjelden problemer med det, og jeg pleier å koke dem rett fra kjøleskapet, avkjøle dem med EN gang i isende kaldt vann og IKKE la dem ligge lenge i vannet. Før lot jeg dem ligge i vannet og da var de umulige å skrelle.
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Sitat:
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Har det noe med noe å gjøre i det hele tatt?? Det visste jeg ikke ;)
Forøvrig uten sammheng med innlegget; Jeg har akkurat i dag oppdaget at plommen i økologiske egg smaker mye bedre og mye mer enn i andre egg:D |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Jaa økologiske egg smaker bedre. Bare synd de er så dyre, vi spiser altfor mye egg til å kunne prioritere økologiske. :s
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Skallet løsner etter kokingen dersom du har iskaldt vann og lar dette renne over eggene. Dette sier jeg at jeg kan ganske godt nå for jeg lager 7 egg til de på jobb hver dag i tillegg til de jeg lager til meg selv - funker hver gang :) (bare vær nøye med å ikke ha dem i det iskalde rennende vannet for lite for da kan det gå galt igjen ;) )
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Tar eggene rett fra kjøleskapet og legger de i kaldt vann. Tar tiden fra vannet koker og avkjøler de med en gang i kaldt vann en stund. Har ikke problemet.
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Skrell egga i vatn, enten i ein bolle, eller rennande vatn, då får ein skalet av lett!
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Hentet fra egg.no:
"Romtemperering av egg Eggets egenskaper kommer best frem når eggene er romtemperert. Vi får høyere volum under pisking. Det er lettere å få med all eggehviten, som ellers har en tendens til å henge litt igjen i skallet. Det er også lettere å få skilt plommen fra hviten. Kokte egg kan være vanskelig å skrelle når de ikke har vært romtemperert før koking. Romtemperering av egg minsker derfor svinnet og øker utnyttelsen av råvaren." Kan virkelig anbefale en tur til egg.no! Mange fine artikler og tips der :smile: |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Etter at jeg begynte å oppbevare eggene i romtemperatur, forsvant problemet med de fastsittende skallene.
I påsken kokte sønnen egg til lunsj. Skallet satt fast igjen!:eek: Men bare på 2 av 7 egg.:confused: Forklaring: han hadde brukt 2 av eggene som kom rett fra butikken og var mye kaldere enn de 5 vi hadde hjemme fra før! Så jeg tror på at det hjelper med romtempererte egg, ja! |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
skyll dem i kaldt vann, evt legg dem i en bolle med kaldt vann i ca 1 min rett etter at dem er kokt. Da sitter ikke skallet fast:-)
|
Sv: Skallet sitter fast!!
Sitat:
|
Sv: Skallet sitter fast!!
Sitat:
ÅÅÅ hjemmelagte egg. Barndomsminner. Kan man ha høns i rekkehushage tro? |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg.
Om skallet løsner lett eller ikke har sannsynligvis med hvor ferske de er. Jo ferskere egget er, jo fastere sitter skallet. Avkjøl dem godt før du forsøker å skrelle dem. Det kan også hjelpe å holde dem under kaldt vann mens du skreller dem.
Lykke til. |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Jeg har også høner å de skallet henger nesten bestandig fast fordi eggeen er så ferske, etter vert som egget blir gammlere så trekker den tynne hinnen som eggehviten og plomma ligger i seg mere og mere fra skallet.
Jeg har hørt at det hjelper å ha litt salt i vannet når man koker de. Jeg synes butikkegg smaker høgg. Har en bi smak på en måte. Har hørt om folk som er allergiske mot egg som kan spise egg fra hagehøns, sier litt om hvor mye rart verpe hønene får i seg. |
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Jeg har også egne høner og eggene derfra smaker garantert best ja! Men jeg kan ikke bruke dem som hardkokte egg - skallet sitter bom fast og resulterer bare i masse irritasjon!!!
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Sitat:
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Areola har visst en super greie her... noe med bakepulver... så kan man blåseut egget eller no sånnt... ta å rop på henne. Hun kan forklare!
|
Sv: Skallet sitter fast!!
Sitat:
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Kan bekrefte det med bakepulver. Etter at jeg begynte å ha en teskje bakepulver i kokevannet har jeg aldri hatt problemer med skall som sitter fast. Selv ikke på ferske egg. Skallet nærmest detter av av seg selv :D Skyller fortsatt eggene i kaldt vann etter koking også da.
Sitat:
|
Sv: Skallet sitter fast på kokte egg
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:05. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no