Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Hvordan overleve helgen med ketose intakt? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33014)

Nysgjerrigper 23-04-10 11:53

Hvordan overleve helgen med ketose intakt?
 
Jeg er helt fersk her. Startet på ketolyse mandag og merker alt framgang! Sticksen er kommet over på sterkere rosa, og det liker jeg jo!:)
Det har gått fint å følge opplegget i ukedagene, men nå nærmer helgen seg med stormskritt!:eek:
I boka står det så kjekt at det er lov med litt tørr rødvin, men hvordan finne en tørr, god sort??? Hvor tørr er tørr????Liker fyldige, spanske viner best...Går det an med "Marques de cheves" (tror den heter noe slikt...den er ganske lett, fylde på sånn "ti på halv"...) . Har noen gode forslag, så tas de imot med takk!!!
Eller er dere alle så flinke og prektige at dere ikke drikker slikt???;)
Lurer også på hvordan jeg best kan ha "råd" til å bruke karber på dette. Tar gjerne imot forslag til måltidsdagsplan ( hva jeg kan spise til hvert måltid) for å kunne unne meg en halv flaske vin til kos.
Synes det er knall- vanskelig med denne regningen på karbohydrater ennå!Håper jeg en dag blir like flink som dere ivrige brukere av forumet. Jeg bøyer meg i støvet!

Hjelp meg, kjære dere!
Nybegynneren med de tusen spørsmål:eek:

Ferskenbeinet 23-04-10 12:20

Sv: Hvordan overleve helgen med ketolyse inntakt???!!!!!!
 
Om du søker på vin på forumet får du nok mange å velge i! Jeg drikker ikke vin selv (men skeier ut med lite øl av og til). Om du oppretter en bruker på www.mylog.no er det enkelt å holde kontroll med karbo inntaket. Du finner matvarene du bruker på listen og legg inn mengde. Da har du kontroll på hva du spiser fra dag til dag og fra måned til måned. Veldig greit! Oppskriftsdelen av forumet dekker både frokost, lunsj, middag og kvelds, sjekk der! Lykke til!

Gerd 23-04-10 12:51

Sv: Hvordan overleve helgen med ketose intakt?
 
Husk; det står også i boka at et lite glass vin kan nytes av og til etter de 4 første ukene på kuren ;)
Alkohol forstyrrer fettforbrenningen. Så lenge du har alkohol i kroppen forbrenner ikke kroppen fett.

Når det gjelder måltider, så bruk gjerne boka som rettesnor i starten. Der står det både menyer og oppskrifter. Kan være lurt å følge det til du er mer sikker på kuren :ja: Og heller utvide etterhvert.

:)

Nysgjerrigper 23-04-10 15:37

Sv: Hvordan overleve helgen med ketose intakt?
 
Tuesen takk til dere begge to! Skal prøve ut tipsene:p.
Sørgelig at det ikke ble noe vin enda, men men, jeg overlever nok;).
Skjønner jeg skal ta boka for meg enda bedre, her har nok enkelte ting gått hus forbi!
Oppskriftene du har lagt ut, Gerd, ser lekre ut! Har ikke kommet meg til å prøve ut så mye enda. Har laget "Hamburgere", hatt Kylling i Wok og laks til nå, men jeg ser det er mye godt å velge i:), både av de du har bidratt med, og ellers på oppskriftssidene! Skal i alle fall ikke sulte ihjel, det er tydelig!;)

God helg til dere! Skal holde fokus på karbene!!!
Nå har jeg vært på spinning, trent vekter og flydd lavt her i heimen med støvsugeren, så nå kan helgen begynne:D

Imse 23-04-10 16:02

Sv: Hvordan overleve helgen med ketose intakt?
 
Du overlever helt sikkert helgen uten vin. Jeg tror du gjør lurt av å vente litt med vinen. Om noen spør, så bare forklarer du hvorfor, 4 uker sett i den store sammenhengen er ikke mye vet du;)
Siden kan du kose deg med et par glass vin, gode fete oster, oppskårne grønnsaker og kjeks av kavli ferdigost, tykke osteskiver( du kjører de i mikro noen minutter til de blir sprø) eller kjeks av egg og linfrø( også kjørt i mirko).

Sånn måltidsplan er jeg ikke så god på, jeg spiser det jeg har lyst på til hvert enkelt måltid..Og til jeg er mett og spiser når jeg er sulten. Jeg spiser i grunn ketolysemat, jeg har holdt på så lenge nå at jeg ikke føler jeg spiser etter noen spesiell filosofi..Jeg holder meg rundt 10-20g karbo i døgnet, hvor de fleste karbene kommer fra grønnsaker, maks 1dl fløte om dagen( partystopper), nok fett til at jeg blir mett. Det blir da feks 2 egg og 1/2 pakke bacon til frokost, 5cm agurk og 1/4 paprika. Ofte ikke sulten før middag, river da 200g blomkål på rivjern legger på en tallerken og har over 2-3 skiver ost( kalles smørhøvel og ikke ostehøvel her i huset:D ), steker meg en kotelett eller to, lager kjøttkaker av 200g kjøttdeig el.l. og noen ganger slår jeg over 1/2dl fløte på kjøttet og koker ut panna, tilsetter litt vann om det fordamper fort, jevner med bittelitt johannesbrødkjernemel( 1/8ts) Til kvelds kan det kanskje bli 3 ostekjeks, 2kokte egg, 1/3hvit castello( fet hvit muggost), en snei agurk, litt stangselleri, tomat eller paprika.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:44.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no