![]() |
Xanthan gum ...
...fikk jeg tak i, og hadde det i bollene (oppskriften med mandelmel og hi-maize) NAM!!!! Nå fikk jeg BOLLEKONSISTENS!!!!!!!!!!!!! Prøvde de ut på en kritisk ikke-lavkarbo-venninne, og hun synes de minnet om scones. Det er godt nok for meg , jeg synes de pleide å minne mest om kjeks..
:) Hadde for øvrig i ei pakke gjær også, for å utnyttet de lille det er av stivelse maksimalt... http://glutenfreecooking.about.com/o...anguargums.htm Xanthan (ZAN thun) gum and guar (gwar) gum are used in gluten-free cooking to bind, thicken and emulsify gluten-free ingredients. If you don't add one of these gums to most of your gluten-free baked goods, they will likely end up as a pile of crumbs! But is one gum better than the other and how much gum do you really need to use for best baking results? Xanthan Gum Xanthan gum is a corn-based, fermented product. It's made by fermenting corn sugar with a microbial called "Xanthomonas campestris." It's used extensively in the food industry to make products thicker and it's a common ingredient in gluten-free recipes. If you use too much xanthan gum in a recipe you may notice a heavy, gummy or even slimy texture in your baked goods- so measure carefully when using xanthan gum. People with allergies or sensitivity to corn may be advised by their physician to avoid xanthan gum. Also, xanthan gum generally costs almost 3 times as much as guar gum. |
Sv: Xanthan gum...
Hei,
Her fant jeg en norsk forklaring på Xanthan gum: Sitat:
|
Sv: Xanthan gum ...
Hvor får man kjøpt xanthan gum?
|
Sv: Xanthan gum ...
|
Sv: Xanthan gum ...
Jeg rasket med meg en pose hjem fra usa, men har ikke fått brukt det så mye enda. Kunne du lagt ut den oppskriften du brukte det i? :)
|
Sv: Xanthan gum ...
Ja kan du legge ut oppskrift? Plis Hehe.
|
Sv: Xanthan gum ...
Vil også gjerne ha oppskrift.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:59. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no