![]() |
Troikakake
Denne kaken tar litt tid å lage fordi du må vente til ting stivner/blir kaldt, så det er greit å begynne å lage den dagen før den skal serveres. (Bilde kommer senere, må lade kamera først..)
Nøttebunn 3 eggehviter 150 g sukrin 200 g hasselnøtter Gelé Jeg brukte Heistad sin bringebærgele, men man kan også lage gele av funsaft og gelatin (5 dl sterk saft og 6 plater gelatin) Sjokoladekrem 4 dl fløte 100 g mørk sukkerfri sjokolade 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget*) 2 plater gelatin Sjokoladeglasur 1 dl fløte 125 g mørk sukkerfri sjokolade 1 ½ ts bakekakao 2 ss sukrinmelis 20 g smør Fremgangsmåte: Sett stekeovnen på 160 grader Bruk en rund form (22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunn Hakk nøttene (hvor godt du hakker dem er en smakssak) Pisk eggehvitene hvite, etter noen minutter tilsettes 1/3 av sukrinen Ha så i resten av sukrinen gradvis i bollen mens miksmasteren går Pisk til du har fått en luftig masse Hell nøttene oppi bollen med de stivpiskede eggehvitene, og bruk en slikkepott til å vende nøttene inn i massen Hell massen i den smurte formen og stek på nederste rille i 25-30 minutter Avkjøl bunnen i formen Lag gelè, og sett den i kjøleskapet til den akkurat begynner å stivne Slå gelèen over nøttebunnen, og sett kaken i kjøleskapet til gelèen er helt stiv Kok opp 2 dl fløte til sjokoladekremen Hakk sjokoladen, og hell den kokende fløten over Rør til alt er oppløst, og la det avkjøles helt før du har i resten av fløten Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 minutter Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2-3 spiseskjeer av fløteblandingen Varm opp under svak varme, og rør til gelatinen er smeltet Bland gelatinen med resten av fløteblandingen og vaniljesukkeret, og pisk det til en krem Fordel sjokoladekremen oppå gelèen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet Putt alle ingrediensene til sjokoladeglasuren i en kjele og varm forsiktig opp Rør forsiktig rundt med en slikkepott Når alt har smeltet tar du kjelen av platen og lar glasuren avkjøles til den er nesten helt kald Ta kaken ut av formen, og sett den på et serveringsfat Hell sjokoladeglasuren over kaka, og bruk en slikkepott til å fordele det jevnt Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet * Hjemmelaget vaniljesukker: 2 vaniljestenger ca 2,5 dl sukrinmelis Skjær vaniljestengene i små biter og kjør dem raskt i foodprosessoren. Hell på sukrinmelisen og kjør foodprosessoren igjen med av-på-teknikk Sikt vaniljesukkeret forsiktig gjennom et dørslag Kjør sukkeret og vaniljen i foodprosessoren igjen til vaniljen er helt finmalt, og sikt igjen Jeg legger også oppi "brukte" vaniljestenger i boksen for enda mere smak |
Sv: Troikakake
Åååh det der er en av mine absolutte favorittkaker! Jeg har bare laget den vanlige, sukrede varianten da. Denne må prøves!
|
Sv: Troikakake
Ah - jeg skulle virkelig virkelig ønske at jeg hadde stort kjøkken og masse ferdigheter på kjøkkenet :p
Jeg skal prøve å feile på denne tror jeg :ja: |
Sv: Troikakake
åhh den så digg ut, bra jeg snart har bursdag!
|
Sv: Troikakake
Hvor får jeg kjøpt sukrin? Og åssen lager jeg melis av det?
Kan man bruke andre søtningsmidler? Har noe jeg kjøpte i Sverige som heter Spar. Er utrolig lett pulver. |
Sv: Troikakake
Sukrinmelis får du på Helsekosten:)
|
Sv: Troikakake
Kan jeg bruke mandler i bunnen?
|
Sv: Troikakake
Sitat:
|
Sv: Troikakake
Denne så veldig god ut!
|
Sv: Troikakake
Sitat:
http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=491 http://www.kakemonsen.no/sider/theImg.asp?id=491 |
Sv: Troikakake
Spør igjen jeg ;) Kan jeg bruke noe annet søtningsmiddel? F.eks. Natreen? I så fall, hvor mye?
|
Sv: Troikakake
Haster litt med et svar, da jeg straks skal ut og handle ;)
|
Sv: Troikakake
Du kan bruke hva du vil:) og må bare smake til selv:)
|
Sv: Troikakake
denne skal jeg lage i morgen! gleder meg!
|
Sv: Troikakake
Sitat:
|
Sv: Troikakake
Denne her ble konsumert i går, syns den var god!
NOE skjedde derimot under mousselagingen, den skilte seg! Jeg er usikker hva som var feil, eneste forskjellen jeg gjorde i forhold til det som står var å ha i vaniljeessens istedenfor vaniljesukker. Kan det ligge der? Ellers var alt avkjølt sånn som det skulle... jeg laga litt ekstra krem og vendte den skilte moussen inn i den, så ble det nesten helt bra igjen... Om jeg lager denne igjen vil jeg blande sjokoladeblandingen i 1 dl fløte, kjøle den til romtemperatur (ikke kjøleskap) og vende den forsiktig inn i krem av 4dl fløte. Da er det bankers hvertfall! Det som ble igjen av glasuren hadde jeg i en boks, fikk et innfall og la oppi en gjeng peanøtter og skar det i biter når det var kaldt. DET var helt fantastisk, så glasuren skal jeg lage igjen både til det formålet og til andre kaker, veldig enkel å smøre utover! (gikk fint med vanlig sukrin i forhold til melis foresten) mmm |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:10. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no