Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Marinerte nakkekoteletter (med bilder) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33541)

Makronella 11-05-10 17:38

Marinerte nakkekoteletter (med bilder)
 
Marinerte nakkekoteletter


Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.



For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.

Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder og litt rødvin.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0613.JPG Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;)

Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.

http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0615.JPG alt blandes i en pose
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0616.JPG som lukkes tett igjen uten luft
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0620.JPG klar for grill - fjern gjerne løken Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.

http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0621.JPG Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert


Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .

Photobscura 11-05-10 18:17

Sv: Marinerte nakkekoteletter (med bilder)
 
Åh, så deilig ut! Jeg elsker å lage egne marinader :).

Men du må jo ikke koke blomkålrisen! Stek den i panna i masse smør, da blir det nyyyyydelig!

Shrinking Line 11-05-10 23:20

Sv: Marinerte nakkekoteletter (med bilder)
 
Helt enig, stekt i panna med masse smør er nydelig.

Sivensvans 12-05-10 09:30

Sv: Marinerte nakkekoteletter (med bilder)
 
Ser veldig godt ut. Er selv veldig glad i å marinere kjøttet, det smaker jo så godt - og så mye mer! Jeg pleier å langtidssteke nakkekotelettene i ovnen på svak temperatur, da blir de veldig møre og gode - det er sånn man kan gjøre når man har god tid;) Takk for tips!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:44.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no