![]() |
Kald potet!
I dag leste jeg i Norsk ukeblad en artikkel av Fedon Lindberg.
Der står det at helt ny forskning viser at dersom vi spiser kokt, stekt eller bakt potet når den er avkjølt til romtemeratur, så gjør den at blodsukkeret stiger 36% saktere enn om poteten var varm..... Vi kan spise potetsalat med god samvittighet fordi den inneholder KALDE poteter, OG fordi alt fettet fra rømme/majones får GI'n til å synke ytterligere...... Synes dette høres så rart ut jeg.... Er ikke potet potet da? Kald eller varm? :confused: |
artig om det stemmer! :) hvis fedon sier det, så stemmer det sikkert (kald potetmos er bare knallgodt, da!! oi, ja... det er sant! jeg driver liksom med atkins, jeg da... :rodme:
|
Hadde det vært RÅ potet kontra kokt skulle jeg forstått det men.. Hmmm.. Høres rart ut.. men hvis Fedon har sagt det stemmer det sikkert..
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Jeg har lest dette ofr lenge siden, men jeg husker ikke hvor. Lurer på om det var i South Beach boken :confused: Skal finne ut! :)
Det er visstnok også stor forskjell på hvordan poteten er tilbredt. Men elian - savner du virkelig poteter da? :confused: |
I kokte poteter som blir kalde, omdannes stivelsen til noe som kalles resistent stivelse. Ordet resistent henspeiler på at tarmen ikke klarer å bryte ned stivelsen, og ergo kan den ikke tas opp i blodbanen. Kroppen er avhengig av at karbohydrater brytes ned til glukose i tarmen, og vanligvis er dette kjempelett med stivelse, som er lange kjeder med glukosemolekyler. Det er bare glukose som kan tas opp i blodet, ikke hel stivelse eller fiber. Og hvis ikke stivelsen kan brytes ned (=resistent), så betyr det at glykemisk indeks blir lavere. Denne positive effekten blir ikke borte selv om man varmer potetene opp igjen heller faktisk.
Potetsalat med olje/eddik-dressing er fint tilbehør til spekemat. Lefser og lomper er heller ikke så ille som man skulle tro. Særlig ikke om det er "skikkelige" lefser bakt med litt grovt byggmel og mye poteter. Håper noen tester GI på lefser snart! Problemet er at det koster 20-30 000 å teste én matvare.... |
Så genialt svar, MHM! :)
Så slik jeg skjønner deg.. hvis man rett og slett MÅ ha potet, og DØR uten.. så kan man altså koke de, kjølne de, og så varme de opp.. Lurt, lurt. Undres på potetlefser, hvordan de ligger an i forhold til vanlige lefser. SÅ DYRT FOR Å SJEKKE GI?? Det er jo helt sinnsykt.. Undres på hva som koster så mye.. utstyr eller tidsbruk eller hva.. Spennende, spennende. |
Sitat:
|
Sitat:
|
Dette er jo gammelt nytt, Fredrik Paulin har skrevet om dette i bøkene sine. Dette gjelder også for kokte grønnsaker. Det Fredrik Paulin ikke skrev var at dette også gjelder potet som blir oppvarmet igjen.
|
Jeg er jo så glad i rå poteter! Dødsdeilig med en frisk potet skåret i skiver, med en ørliten anelse salt på....*slurp*
|
Sitat:
Dette var fint å lese, det! Jeg mener... ikke for at jeg savner potet så veldig, men det kan jo være godt innimellom... :rolleyes: (ssssjj... ingen som la merke til at jeg spiste potet på treffet, vel?? Neeeei da... Vet ikke om den var oppvarmet eller ikke da... *fnis* ) |
Ble det servert POTET på treffet??!!!?!?!??
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: |
:lol:
Og mais og... kaaaaake, og desseeeeeeerter, og... og.. viiiiiin .. og... saus med meeeel, og.. jah :D |
Sitat:
|
Sitat:
Forresten, visste dere at det finnes en kake som kalles potet? Den finnes ihvertfall i Tronheim og nytes best på Erichsens Konditori. En rund kake med massssse krem... og marsipanlokk, med kakao strødd oppå (derav potet-navnet) :sikle: Sorry, kunne ikke dy meg... :rolleyes: |
Ja, potetkake!!! En av mine favoritter!!! (den grønne frosken duger den også, men er liksom ikke fullt så - - - stilig :p )
Jomen sa jeg lavkarbo-treff forresten :mad: Bare tull dette forumet her :mad: ( :D :D :D :D :D ) |
Sitat:
Potet er ganske godt det, men en halv er egentlig nok. Alt for mye krem. |
Sitat:
|
Sitat:
Den er ihvertfall kald den poteten da... :D |
Jammen bra vi ikke ble med Smosje :eek: :p
|
Sitat:
*sukk* |
:p spiste visst en potet jeg også, men skal innrømme at jeg ikke hadde savnet det et sekund om den ikke hadde vært der! :) sånn kan det gå :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:39. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no