Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ønsker tips til steking av hel kylling (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33627)

Sivensvans 14-05-10 09:19

Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Heisann,

har kjøpt inn en stor, fin, fersk og rå kylling. Noen som har noen tips til hvordan man krydrer/steker denne så den blir saftig og god? Ønsker meg den fine brunfargen på kyllingen også;)

arnakristin 14-05-10 11:26

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Hei,
Øl-kylling, man behøver ikke nødvendigvis bruke øl, man kan ha i annen væske i boksen.
http://wolfsea.vgb.no/tag/olkylling/

Samme metode, 3 ulike smakstilsetninger
http://www.stangekylling.no/oppskrifter/landkylling/stangekylling-dampet-med-oel/

nellie 14-05-10 11:30

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Jeg pleier ta hel kylling i leirgryta. Da blir den så mør at den faller fra hverandre når man prøver å ta den opp av gryta. Krydrer den godt både utenpå og inni og har masse grønnsaker sammen med den, som den tar til seg smaken av.
Så går det ann å ta av lokket mot slutten så blir den kanskje sprø, hvis man er heldig.

pheona 14-05-10 11:37

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Jeg støtter Arnakristin.... ØLKYLLING!!! nyyyyyyyydelig saftig... har du aldri prøvd ølkylling, så har du virkelig gått glipp av noe!

kamp 14-05-10 11:49

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Når jeg kunen ha bacon så dekket jeg den med bacon og stekt den i ovnen. Gjerne med litt timian og hvitløk under skinnet :)

Hvor stor er den?

Sivensvans 14-05-10 11:57

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av arnakristin (Innlegg 876707)
Hei,
Øl-kylling, man behøver ikke nødvendigvis bruke øl, man kan ha i annen væske i boksen.
http://wolfsea.vgb.no/tag/olkylling/

Samme metode, 3 ulike smakstilsetninger
http://www.stangekylling.no/oppskrifter/landkylling/stangekylling-dampet-med-oel/

Åh, kult - kanskje jeg skal prøve dette ja!! Takk for tips!

Sivensvans 14-05-10 11:58

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 876711)
Jeg pleier ta hel kylling i leirgryta. Da blir den så mør at den faller fra hverandre når man prøver å ta den opp av gryta. Krydrer den godt både utenpå og inni og har masse grønnsaker sammen med den, som den tar til seg smaken av.
Så går det ann å ta av lokket mot slutten så blir den kanskje sprø, hvis man er heldig.

....mmmm....høres fristende ut denne også - hvor lenge steker du den, og hvor mange grader? Hatt en leirgryte i maaaange år - tror jeg har brukt den bare en gang jeg:p kanskje jeg forsøker igjen!

Noen som har forsøkt med stekepose?

kamp 14-05-10 16:07

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Jeg ahr stekt med steke pose og stekeform. Men da blir ikke skinnet sprøtt.

Det morsomste jeg gjør er å saltbake kylling. Da blir den EKSTREMT saftig.

Til en 1,5 kg kylling steke jeg den i 1 time og 25 minutt på 200C. Lar den hvile i ca 15 minutt ++ før jeg kutter den.

mål:littavetmenneske 16-05-10 15:04

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Uansett hvilke smaker du tenker bruke til kyllingen, vil jeg anbefale å steke kyllingen med ryggen i været den første halve timen. Slik får du fantastisk saftige brystfileter. Steker du kyllingen med kyllingbrystene opp, kan de lett bli litt tørre, men med denne fremgangsmåten renner det fett fra ryggen, og brystfiletene blir heller ikke utsatt for så høy varme. Jeg pleier legge noe under bryststykkene for at de ikke skal feste seg i stekeforma, feks noen fedd hvitløk, litt fennikel, løk, andre grønnsaker... En litt utradisjonel mix som jeg bruker innimellom er sitron, fennikel, cummin og en hel kanelstang inni kyllingen.Du kan også klemme på med masse fett- feks ved å skjære noen skiver smør med ostehøvel, løsne skinnet forsiktig her og der, og forsiktig skyve smøret under skinnet.
De siste minuttene av steketida snur jeg kyllingen med brystfiletene opp, slik at skinnet får fin farge,

Lykke til! Helstekt kylling er jo fantastisk!

nellie 16-05-10 22:23

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Sivensvans (Innlegg 876739)
....mmmm....høres fristende ut denne også - hvor lenge steker du den, og hvor mange grader? Hatt en leirgryte i maaaange år - tror jeg har brukt den bare en gang jeg:p kanskje jeg forsøker igjen!

Noen som har forsøkt med stekepose?

Jeg langsteker alltid, så blir sånn 75 - 100 grader i 3-4-5 timer:)
Også er det godt å pensle skinnet med smør, når man tar av lokket for å få skinnet litt sprøere.

Imse 16-05-10 23:32

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av kamp (Innlegg 876839)
Jeg ahr stekt med steke pose og stekeform. Men da blir ikke skinnet sprøtt.

Det morsomste jeg gjør er å saltbake kylling. Da blir den EKSTREMT saftig.

Til en 1,5 kg kylling steke jeg den i 1 time og 25 minutt på 200C. Lar den hvile i ca 15 minutt ++ før jeg kutter den.

Du, du kan jo ikke skrive slik uten å skrive hvordan du gjør det da:lol:

Jeg vil ha oppskrift, jeg aner ikke hvordan man saltbaker noe.. Bare mener det betyr masse salt på noe vis..

arnakristin 17-05-10 09:54

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Hei,
Imse, her finner du litt mer informasjon om hvordan saltbake kylling, http://www.klikk.no/mat/spise/article552770.ece

Imse 17-05-10 10:08

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av arnakristin (Innlegg 877863)
Hei,
Imse, her finner du litt mer informasjon om hvordan saltbake kylling, http://www.klikk.no/mat/spise/article552770.ece

Takk:klem: Det må jeg prøve en dag!

kamp 17-05-10 14:31

Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Imse (Innlegg 877793)
Du, du kan jo ikke skrive slik uten å skrive hvordan du gjør det da:lol:

Jeg vil ha oppskrift, jeg aner ikke hvordan man saltbaker noe.. Bare mener det betyr masse salt på noe vis..

Sorry :rolleyes: Kom ikke på det ;) Så du fikk oppskriften av en annen.

Det er knall godt!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:50.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no