![]() |
Ønsker tips til steking av hel kylling
Heisann,
har kjøpt inn en stor, fin, fersk og rå kylling. Noen som har noen tips til hvordan man krydrer/steker denne så den blir saftig og god? Ønsker meg den fine brunfargen på kyllingen også;) |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Hei,
Øl-kylling, man behøver ikke nødvendigvis bruke øl, man kan ha i annen væske i boksen. http://wolfsea.vgb.no/tag/olkylling/ Samme metode, 3 ulike smakstilsetninger http://www.stangekylling.no/oppskrifter/landkylling/stangekylling-dampet-med-oel/ |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Jeg pleier ta hel kylling i leirgryta. Da blir den så mør at den faller fra hverandre når man prøver å ta den opp av gryta. Krydrer den godt både utenpå og inni og har masse grønnsaker sammen med den, som den tar til seg smaken av.
Så går det ann å ta av lokket mot slutten så blir den kanskje sprø, hvis man er heldig. |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Jeg støtter Arnakristin.... ØLKYLLING!!! nyyyyyyyydelig saftig... har du aldri prøvd ølkylling, så har du virkelig gått glipp av noe!
|
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Når jeg kunen ha bacon så dekket jeg den med bacon og stekt den i ovnen. Gjerne med litt timian og hvitløk under skinnet :)
Hvor stor er den? |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
|
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
Noen som har forsøkt med stekepose? |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Jeg ahr stekt med steke pose og stekeform. Men da blir ikke skinnet sprøtt.
Det morsomste jeg gjør er å saltbake kylling. Da blir den EKSTREMT saftig. Til en 1,5 kg kylling steke jeg den i 1 time og 25 minutt på 200C. Lar den hvile i ca 15 minutt ++ før jeg kutter den. |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Uansett hvilke smaker du tenker bruke til kyllingen, vil jeg anbefale å steke kyllingen med ryggen i været den første halve timen. Slik får du fantastisk saftige brystfileter. Steker du kyllingen med kyllingbrystene opp, kan de lett bli litt tørre, men med denne fremgangsmåten renner det fett fra ryggen, og brystfiletene blir heller ikke utsatt for så høy varme. Jeg pleier legge noe under bryststykkene for at de ikke skal feste seg i stekeforma, feks noen fedd hvitløk, litt fennikel, løk, andre grønnsaker... En litt utradisjonel mix som jeg bruker innimellom er sitron, fennikel, cummin og en hel kanelstang inni kyllingen.Du kan også klemme på med masse fett- feks ved å skjære noen skiver smør med ostehøvel, løsne skinnet forsiktig her og der, og forsiktig skyve smøret under skinnet.
De siste minuttene av steketida snur jeg kyllingen med brystfiletene opp, slik at skinnet får fin farge, Lykke til! Helstekt kylling er jo fantastisk! |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
Også er det godt å pensle skinnet med smør, når man tar av lokket for å få skinnet litt sprøere. |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
Jeg vil ha oppskrift, jeg aner ikke hvordan man saltbaker noe.. Bare mener det betyr masse salt på noe vis.. |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Hei,
Imse, her finner du litt mer informasjon om hvordan saltbake kylling, http://www.klikk.no/mat/spise/article552770.ece |
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
|
Sv: Ønsker tips til steking av hel kylling
Sitat:
Det er knall godt! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no