![]() |
Nigellas melfrie brownies
På etterspørsel legger jeg ut denne herlig oppskriften:)
225 g 70% sjokolade 225 g smør 2 ts vaniljeekstrakt 200 g sukker (her bytter du ut med det søtningsmiddelet du liker å bruke) 3 egg vispet 150 g malte mandler 100 g hakkede valnøtter ~sett stekovnen på 170 grader ~smelt sjokolade og smør på svak varme i en tykkbunnet kjele ~ta kjelen av varmen, rør inn vanilje og "sukker" inn i sjokoladerøra og la det avkjøle ~vispeggene inn i røra, bland i mandelmelet og valnøtter ~Hell røra i en firkanta/rund form, gjerne kledd med bakepapir ~stek kaken i 15-20 min, den skal være litt seig;) Nydelig med krem og rørte bringebær til! Kos dere! |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Oy oy oy... det hørtes godt ut.....
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Mmmmm! :sikle:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Jeg kan bekrefte at den er heeeelt nydelig!
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Fristende... :)
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Hadde det ikke vært for at jeg allerede har eksperimentert med brownies idag (og spist hele resultatet;) ), hadde jeg prøvd denne på flekken! Men kanskje imorgen...?
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Jeg har bare Splenda - hvor mye bør en bruke av det da?
Kan man bruke vanlig mørk sukkerfri sjokolade? |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Vaniljeekstrakt - er det vaniljedråper???
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Åh, jeg kan også skrive under på at denne er nydelig! :sikle: Takk takk Mona. Nå blir det ikke lenge til det blir baking :suss:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Ang Splenda: Jeg brukte vel halvannen til to dl med splenda
Vanilje: Jeg brukte en vaniljestang |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Lurte litt på hvilket sukker dere bruker for ikke å få tørre brownies/kaker? Jeg har brukt sukrin, og av og til en blanding med sukrin og splenda, men får ikke de flytende, seige kakene jeg vil ha, de blir tørre eller faste....vil ikke ha det....:blinke:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Nå står den i ovnen... gleeeder meg :-)
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Hvor stor form bruker dere?
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Klarte å glemme mine i ovnen i 5 min for lang tid, så den ble litt tørr.. :-( Men smaken er veldig god! Neste gang skal jeg passe klokka bedre, og ha litt mindre nøtter i, så blir den helt perfekt :-)
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Denne er printet ut og skal testes :)
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
OK - jeg er grønn når det kommer til baking.....
Hvordan bruker man en vaniljestang??? Kan man bruke vailjedråper - er det det samme som ekstrakt? |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
Takk!!! Vil frøene løse seg opp under koking da eller??? |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Dei løyser seg ikkje opp sjølve frøa nei, dei blir som små svarte prikkar (som prikkane i ekte vaniljeis til dømes ;)) - men dei fordeler seg fint, ja!
|
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
Takker!!! Kan ikke huske å ha sett vaniljestenger på min lokale butikk - ligger de sammen med resten av bakevarene mon tro? Er det mange stenger i en pakke? Hvor lenge holder de seg? |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
Men eg må innrømme eg ofte berre brukar vaniljeessens, fordi det er så "enkelt og greit". Men synes ikkje det smakar heilt det samme. |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
Du kan også legge de brukte vaniljestanghylsene i sprit (rom/vodka) i et tett syltetøyglass. La det stå i noen uker så har du hjemmelaget vaniljeekstrakt. Jeg har et glass i kjøleskapet som etterfylles med vaniljestanghylser etterhvert som jeg bruker vaniljestang, og mer sprit etterhvert som det trengs. |
Sv: Nigellas melfrie brownies
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no