Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Vaniljesaus ... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33844)

Live77 23-05-10 21:45

Vaniljesaus ...
 
Mulig det står her inne et sted, men jeg kom over Eldorado vaniljesaus uten tilsatt sukker. Det er fortsatt 7,6 karber pr 100 g saus, men det er vel halvparten av den vanlige mener jeg.

Syntes geleen til Eldorado (jordbær) smakte fryktelig kunstig, så jeg går faktisk tilbake til å lage gele selv av Fun Light saft.

Photobscura 24-05-10 10:26

Sv: Vaniljesaus ...
 
Å lage egen vaniljesaus er jo den enkleste ting i verden! Det snakk om fire ingredienser; fløte, eggeplommer, søtt og vaniljestang, og på den måten får du langt mindre karbo enn den du snakker om, samt at du selv kan bestemme hvilet søtstoff du vil bruke.

Imse 24-05-10 10:29

Sv: Vaniljesaus ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 880846)
Å lage egen vaniljesaus er jo den enkleste ting i verden! Det snakk om fire ingredienser; fløte, eggeplommer, søtt og vaniljestang, og på den måten får du langt mindre karbo enn den du snakker om, samt at du selv kan bestemme hvilet søtstoff du vil bruke.

Ja, også så utrolig mye bedre det smaker da!

Jeg har 3 poser med heistad vaniljesaus som jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med, de inneholder jo så mye teit stivelse jeg ikke skal ha på ketogen diett:( Og kunstig søtning, så å gi det til ungene er jo helt uaktuelt, ungene får ikke aspartam.

Kisha 24-05-10 16:02

Sv: Vaniljesaus ...
 
Kan man fryse ned hjemmelaget vaniljesaus?

SiTron 07-06-10 21:06

Sv: Vaniljesaus ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 880846)
Å lage egen vaniljesaus er jo den enkleste ting i verden! Det snakk om fire ingredienser; fløte, eggeplommer, søtt og vaniljestang, og på den måten får du langt mindre karbo enn den du snakker om, samt at du selv kan bestemme hvilet søtstoff du vil bruke.

Men for en "dummie" som meg så må jeg ha det inn med teskje ;) kan du skrive hvordan du går frem når du lager vanlijesausen? Pliiiiis

Photobscura 07-06-10 21:25

Sv: Vaniljesaus ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SiTron (Innlegg 887343)
Men for en "dummie" som meg så må jeg ha det inn med teskje ;) kan du skrive hvordan du går frem når du lager vanlijesausen? Pliiiiis

Eller du kan søke opp en oppskrift på google ;). Er en evighet siden jeg lagde vaniljesaus sist.

SiTron 07-06-10 21:58

Sv: Vaniljesaus ...
 
will do :)

mallilen 01-08-10 16:49

Sv: Vaniljesaus ...
 
Etter å ha laget kaldsausbase idag (eggeplommer og olje), funderer jeg litt på om ikke det skulle gå an å lage en helskottens god lavkarbovaniljekrem/saus utav dette også?

Altså:
(basesausen som er som følger:)
2 eggeplommer
3 dl nøytral olje
kaldt vann til ønsket konsistens (jeg liker å ha den litt tynnere enn normalt, nemlig).

Normalt lager jeg bare aioli, men for å få litt bredere spekter i smaker laget jeg KUN basen idag, og smakte på den før jeg hadde i littebittegrann salt. Den smakte egentlig ingenting, kun en liiiiiten rund smak av litt egg.

Normalt er jo dette en majones, men med litt vann blir den krem. Med ennå mer vann mer i retning saus (jeg bruker dette også som dressing, bare blander ut til ønsket konsistens med vann) Jeg vil tro at litt kunstig søtning og vaniljeessens skulle gjøre susen her?

Areola 01-08-10 18:52

Sv: Vaniljesaus ...
 
Flyttet til Spørsmål om matvarer og oppskrifter


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:05.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no