![]() |
Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Jeg har trålet her, og på nettet ellers etter oppskrifter. Har kjøpt ismaskin - den er klar til bruk i morgen! Der er det også oppskrifter, men der må man koke ingredisensene og så avkjøle de før man skal ha det i maskinen, og her inne sier noen at kremfløten skal piskes til krem først før du har den i, og noen sier at den ikke skal det. Og ingen koking.
Så nå har jeg rotet så mye frem og tilbake på dette, at jeg husker nesten ikke lenger hva jeg har funnet frem til. Men skal fløten piskes til krem, eller ikke? Og hvis noen orker å skrive litt detaljert om hvordan dere går frem - og hva dere bruker, så blir jeg veldig glad! |
Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Altså, ifølge læreboka mi ifra Kokkelinja så er det en vanskelig og enkel versjon på kremis. Den vanskelige krever koking, kjøling og styr... Den enkle krever kun stivpiska krem og eggedosis, og smakstoff selvfølgelig. Denne føler jeg også er lettest å gjennomføre i forhold til lavkarbo, da mange andre oppskrifter krever sukkerlake.
Så den oppskrifta ser slik ut: Enkel kremis (glace à la crème) Utbytte: 10 porsjoner 4 egg 100-140g farin 5dl kremfløte smakstoff 1 Pisk fløten til krem (litt tynn krem) 2 Pisk egg og sukker til eggedosis så luftig og lett som mulig 2 Tilsett smak til eggedosisen 4 Bland kremen forsiktig med eggedosisen 5 Frys i ismaskin, fyll i form og frys Ismaskin kan brukes på alle typer iskrem-oppskrifter. Tips! Bytt selvfølgelig ut sukker med søtning. Bruker du f.eks Candarel så tilsvarer 10g av dette det samme som 100g sukker. For å få en skikkelig luftig eggedosis, så stivpisk hvitene først før du deretter tilsetter plommene. Håper det blir en suksess! |
Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Her var det mange gode tips for meg også. ;-)
Jeg har også kjøpt meg ismaskin og følger den kremoppskriften som beskrevet over. Men jeg brukte 3 ss sukrinmelis pr. 3 egg og 3 dl fløte (eller en liten boks). Da det har stått 3ss melis som søtning i en del oppskrifter jeg har lest. |
Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Jeg har en krups maskin.
Jeg bruker Brimis oppskrift: 1 dl kremfløte, piskes 1 ss sukrin + 1 eggeplomme, piskes Smaks stoff (bær, vanilje e.l.) Så ganger jeg det opp til så mye som jeg vil ha. Har og laget med soya fløte og havrefløte. Funker bra :) Pleier aldri å lage mer enn maks maks 5 dl fløte, fordi den utvider seg så mye at skålen blir full og da tykner den ikke godt nok. |
Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Sitat:
|
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Tusen takk skal dere ha!
Nå har jeg laget min første is, og den ble kjempegod!!! Jeg pisket 4 egg sammen med sukrin - så pisket jeg krem av en liten pakke med fløte, hadde litt vanilje i og småbiter av en Atkins Decadense. Ble kjempegodt, smakte skikkelig cookie-is!!! |
Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)
Sitat:
Altså ferdig vispet. |
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Noen som da vet hvordan man lager den avanserte kokevarianten. Er det umulig uten sukker? Og kan man lage den med for eksempel kokosmelk? (Det er kanskje en litt gammel tråd dette da..)
|
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Min ismaskin har en slik liten åpning til å helle i ingrediensene.....og da funker det jo ikke med ferdig pisket kremfløte.....Hva gjør jeg da ?
|
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Hei Jabba; se svaret mitt i den andre ismaskintråden
Du får nok ikke pisket krem ned i maskinen din nei; du må piske den så den blir luftig men fortsatt rennende. Og vimsen85; du kan prøve med sukrin? Den tåler vel varme som sukker og fungerer på samme måte? |
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Sitat:
|
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Sitat:
o Kjempegod vaniljeis *2 dl H-melk *3 dl fløte *5 eggeplommer * 25 g sukrinmelis, 3 g splenda, 25 dråper flytande natreen 1 vaniljestang, eller ½ - 1 ts vaniljepulver Ha melk, fløte og eggeplommer i ei gryte. Visp sammen slik at eggeplommene blander seg med resten. Tilsett vaniljefrø, stenger og søtning. Varm forsiktig opp mens du rører, ha det rett under kokepunktet til det tykner litt. Avkjøl, ha i ismaskinen. (jeg har blandet søtningen for å unngå kunstig smak. Dette er en blanding jeg har smakt meg frem til) |
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Sitat:
|
Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no