Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Certo/jam (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=34460)

Echo 17-06-10 14:17

Certo/jam
 
Jeg tenkte jeg får forberede syltetøy sesongen. Har jo bær i fryseren også. Tenkte å lage uten sukker, eventuelt bruke sukrin eller noe. Så hadde jeg tenkt å ha oppi certo eller jam da, men klarer ikke å finne ut hvor mange karbohydrater det innelholder.
Innholdsfortegnelsen på certo er:Fortykningsmidler (E1414, xantangummi), sukker.
Er det noen som vet noe om dette?
Hvordan lager dere syltetøy? Kan man bruke gelatin, kanskje?

Ferskenbeinet 17-06-10 14:40

Sv: Certo/jam
 
jeg bruker johannesbrødkjernemel som tykning, det fungerer fint! Søter med stevia eller sukrin

Echo 17-06-10 14:42

Sv: Certo/jam
 
Hvor mye bruker du til f.eks en kilo bær? Og koker du det opp sammen, eller tar du det i til slutt?
Har ringt Kraft food, men de kunne ikke svare før i morgen, så da venter jeg i spenning.

nellie 17-06-10 14:52

Sv: Certo/jam
 
Certo:
Syltepulver: 72.7 gram karb
Frysepulver: 93.4
Fruktpektin: 42.1

Jam:
syltepulver: 84.7 kh
frysepulver: 81.5

Ferskenbeinet 17-06-10 14:53

Sv: Certo/jam
 
jeg veit ikke, har kun laget i små mengder!

Echo 17-06-10 15:28

Sv: Certo/jam
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 892497)
Certo:
Syltepulver: 72.7 gram karb
Frysepulver: 93.4
Fruktpektin: 42.1

Jam:
syltepulver: 84.7 kh
frysepulver: 81.5

Hvor i all verden fant du det?http://mammanett.no/forum/images/smi...heerleader.gif Regner med at det er pr 100 gram? Posen min veier 60 gram.

Her må det finregnes og fintenkes. Jeg kommer jo absolutt billigst unna med fiberhusk da (karber altså), på den andre siden blir det jo ikke så aller verst pr skje.

nellie 17-06-10 15:30

Sv: Certo/jam
 
Jaa, er pr 100 gram detta!:)
Lå inne på utregningsprogrammet jeg bruker;)

Ferskenbeinet 21-06-10 11:08

Sv: Certo/jam
 
om du tenker å bruke fiberhusk ville jeg prøvd en liten mengde syltetøy først, det har en tendens til å bli som geleklumper i flytende ting! Ville heller brukt JBKM

tina therese 21-06-10 11:53

Sv: Certo/jam
 
jeg tykkner syltetøy med fiberhusk jeg...
går veldig bra det altså...
jeg strør bare bittelitt på toppen,
(omtrent samme mengde som man ville tatt salt på maten
kansje bittelitt mer)
rører rundt og venter i 10-15 minutter for å se om jeg trenger mer...
rører noen ganger i ventetiden også...
Men husk å vente for fiberhusken trenger tid på å tykne...
venter du for kort kan det fort bli for mye fiberhusk og dermed for tykt syltetøy...Det er ikke godt...
Lykke til!

Echo 24-06-10 08:47

Sv: Certo/jam
 
Takk for det. Jeg skal nok få det til:)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:58.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no