![]() |
Erstatte potet, ris og pasta?
Jeg lurer på hva dere erfarne bruker istede tor potet ol. til middag ?
jeg har laget pure av blomkål om brokkoli noen dager men er det noen andre tips`? hilsen trine |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Rett og slett grønnsaker, masse gode grønnsaker. Smørdampet, stekt, kokt, you name it. Jeg er smøroholiker og synes alle slags grønnsaker blir piffet skikkelig opp med godt smør som jeg lar smelte over dem når de er nykokte/nystekte.
Jeg har for tiden lagt min store elsk på fersk asparges stekt lett i smør, jeg lar enda mer smør smelte over dem etter å ha lagt dem på et fat, og drysser over salt, pepper og masse nyrevet parmesan. Utrolig godt, vi spiser det nesten hver dag for tiden. :sikle: Ellers går det mye i stekt sopp og stekte paprikastrimler (ikke sammen, men hver for seg). Soppen kan gjerne tilsettes litt fløte i pannen og kokes inn til en soppstuing, masse pepper er godt oppi. Og noe av det aller beste jeg vet er halvkokte rosenkål delt i fire, og så stekt på pannen i smør, med baconbiter og gjerne også oppdelt sopp. Dette er også godt gratinert som selvstendig rett (eller tilbehør, selvsagt), ved at du heller over litt fløte og masse revet ost, og gratinerer i ovnen. |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
tusen takk for svar, prøvde meg i dag på blomkål og brokkoli med fløte og ost på toppen og gratinerte dem i ovnen, suuupert :) savnet ikke ris eller potethttp://forum.lavkarbo.no/images/icons/icon10.gif
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Blomkål smaker kjempegodt med ostesaus (kan gjerne gratineres) og med stekt bacon til.
Blomkålris kan erstatte ris, og blomkålpuré kan erstatte potetmos. Det går også an å variere med brokkoli. Nå som det fins god sommerkål (nykål) å få kjøpt, kan man smørdampe den eller koke den og ha smør oppå. |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Iset og Hamster: Takk for gode tips! :hungry:
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Her er også en del ideer om bruk av grønnsaker :)
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327 (litt forskjellig andre ting også der da ) |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Den vaniljeekstrakten må jeg prøve meg på! Men jeg tåler ikke alkohol, egentlig, det er vel svært lite av det man får i seg, eller? Sikkert dumt spørsmål, men.
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Sitat:
Jeg har ikke prøvd min ennå, men det lufter skikkelig vanilje av den :ja: :D |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
kanskje et dumt spørrsmål, men hva bruker dere vanilje ekstrakten til ?
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Du kan bruke den til alt du ellers ville brukt feks. vaniljesukker til. Jeg elsker vanilje og bruker det stort sett i alle slags kaker og mange desserter.
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Vaniljeekstrakt i stedet for den vaniljeessensen man kjøper. (For det er ikke laget av vanilje)
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Jepp, det er vanillin og det er fææælt! Man blir "bedøvet" på en måte når man bruker det ofte, for man kjenner ikke hvor vondt det smaker før man går over til ekte vanilje (eller delvis ekte vanilje) i noen uker og så går tilbake til den grusomme vanillinen igjen.
Jeg brukte jo Freia vaniljesukker i mange år, syntes det var godt. Så gikk jeg konsekvent over til Tørrleffs vaniljesukker, den grønn- og hvitstripete boksen med mye ekte vanilje i (fullt av delikate sorte prikker), den smaker fantastisk i forhold. Vaniljesmaken overgår vanillinsmaken ganske bra. Da butikken en dag var tom for Tørrleffs og jeg MÅTTE ha vaniljesukker, kjøpte jeg en boks Ica vanillinsocker (som smaker likt Freia sitt). Da jeg åpnet boksen brakk jeg meg, det stinket vanillin og jeg endte faktisk opp med å kaste hele boksen! :eek: Vaniljeessens smaker faktisk ørlite bedre enn vaniljesukkeret, av en eller annen grunn, men jeg bruker konsekvent Tørrleffs sitt, vaniljestang eller ren vaniljeekstrakt om jeg får tak i det. Helsekosten selger også ren, oppmalt vaniljestang på boks. Dyr, men drøy. Den der Landlord-vaniljeisen de selger i butikkene smaker KUN vanillin, den er grusom! Vaniljeis må ha sorte prikker i seg for å smake godt! |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Kor lur dokker e :) det har jeg aldri tenkt på , ut å kjøpe ny vanilie sukker og lage meg vanilie ekstrakthttp://forum.lavkarbo.no/images/icons/icon7.gif
Tusen takk for super tilbakemeldinger og for hjelpen til en nybegynner <:) |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Nå i grillsesongen er det veldig godt med blomkålsalat istedet for potetsalat. Ett kokt blomkålhode blandes med ett beger Creme Fraiche og en halv purre.
Det er skikkelig godt til grillen. :) |
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
TUSEN takk for et supert godt råd, det skal jeg jammen meg prøve, har faktisk savnet potet salaten til grillingen :) hurra
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Sitat:
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Jeg har som regel ikke behov for noe til å erstatte disse tingene i det hele tatt, jeg - mine "normale" middager består som regel bare av 1 stykke kjøtt og 1 porsjon grønnsak laget med mye smør/fløte. Spinat, blomkål, råkostsalat, minimais, sopp, etc. Trenger ikke en tredje greie på tallerkenen...
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Sitat:
|
Sv: Erstatte potet, ris og pasta?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no