![]() |
Jordbærsyltetøy!
Jeg kjøpte meg litt jordbær i dag, for å lage syltetøy, men ser at hovedingrediensen i disse frysepulverene er sukker....
Noen her som har erfaring med å lage syltetøy? Hva bruker dere for å få det litt tykkere, blir jo veldig rennende uten, blir det ikke det da?? Hva slags søtning bruker dere, og rører dere bare bæra, eller koker dere den?? |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Rørt syltetøy er best! (syns jeg i alle fall) Du kan bruke jbk for å få det tykkere... Men husk å vente i 10-15 min for å tilsette mer dersom det ikke blir tykkt nokk. Trenger litt tid for å "virke"
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
Aha! Det har jeg jo faktisk! Har ikke tenkt på at det går an! :) Takk for tips, er enig i at rørte jordbær er best ja! :) Lurer også på det der, har du det bare rett i?? |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Da jeg lagde syltetøy dryssa jeg det bare i og brukte stavmikser for å mose bærene (liker ikke klumper) og da blir det ikke klumper fra jbk heller :) Holder seg ca en uke i kjøleskapet vil jeg tro så det lønner seg vel å lage små porsjoner eller fryse det ned kanskje?
Gjerne fortell hvordan deres resultat ble ;) |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Oh,dette må prøves :) Er jo lov innimellom.. ;)
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Tror jeg brukte 1/2 ts på en pose med frossne jordbær, men det syns jeg ikke ble tykkt nokk. Men bedre å ta i mer etterhver. Har du i for mye kan det fort bli seigt og ekkelt... JBK trenger litt tid på å virke, så husk å vente før du evt. har i mer ;)
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
I morra skal jeg prøve! :) Liker litt klumper i det, en jeg brukes stavmikser på halvparten tenker jeg, og tilsetter jbk der, også kutter jeg opp resten av bæra i små biter og har i! :)
Dette blir sikkert knallgodt på mandlevafler! :)) |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Dette var en en virkelig god ide. :_prikk:til deg Kennygirl.
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Jeg deler jordbær i fire og fryser de ned... flatpakket i pose... På den måten kan jeg bare knekke av etpar håndfuller bær når jeg føler for å lage syltetøy. Nylaget syltetøy gjennom hele året... Nam! :D
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
Det var jo kjempelurt det og! :)) Men! Nå har jeg laga syltetøy ja! :) Jeg hadde 4 kurver med jordbær. Renska to av de og moste med stavmikser, så det ble helt saus. SÅ tilsatte jeg en halv td jbkm. Lot det stå å godgjøre seg med jeg renska de to siste kurvene. De delte jeg bare opp i små biter, og tilsatte som de var, siden jeg synes det er godt med bær i syltetøyet! :) (les:kun i hjemmelaget!!) Brukte natreen som søtning, og mengde er jeg ikke sikker på...det avhenger jo veldig av bærene, og hvor søte de er, og de jeg hadde var store søte fine bær! :) Jeg stødder over ett tynt lag en fire, fem ganger, i den skåla jeg hadd syltetøyet i.... Det ble ikke så veldig mye å snakke om nei! :) Håper at gubben vil lage mandelvafler i kveld! Mmmm! :) |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
|
Sv: Jordbærsyltetøy!
Jeg bruker fiberhusk til å tykkne syltetøy med!
Det fungerer kjempe fint :D og man trenger veldig lite for å oppnå fin tykkelse! Men viktig å la det få 10-15 min på å "svelle" ellers ender man fort opp med "gelle" istede...:rolleyes: |
Sv: Jordbærsyltetøy!
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no