Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Omregning av bakst (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35329)

Pruttilutt 02-08-10 09:46

Omregning av bakst
 
Hei!

Har bakt noe som var uten informasjon om karboinnholdet.
Har prøvd meg fram, men er ikke helt stabil på mattekunnskapene.

Kan noen titte på dette?

Sesamfrø 74 gram 3,33 kb
Solsikkekjerner, malt 36 gram 2,61 kb
Kruskakli 1 spiseskje 1 kb - cirka
Egg 3 stykk 1,8 kb – cirka
Fløte 2 desiliter 5,742 – nøye regnet
Kremost 75 gram 2,25 kb

Vekt totalt: 388 gram
Karbohydrater totalt: 16,732
Ble 16 biter av formen.

Er det bare å dele totalen av karbohydratene på antallet?
I en annen formel fra Gerd så stod det karbohydrat:100xvekt, men den forstod jeg ikke...

Håper på svar :rolleyes:

oNora 02-08-10 10:18

Sv: Omregning av bakst
 
karbohydrater * 100/vekt

16,732 * 100/388 = 4,312 karbohydrater pr. 100 g

Er de 16 bitene ca like store/tunge er det i overkant av 1 kh i hver av dem.

Var dette til hjelp?

Gracella 02-08-10 10:23

Sv: Omregning av bakst
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sandramor (Innlegg 909464)
Hei!

Har bakt noe som var uten informasjon om karboinnholdet.
Har prøvd meg fram, men er ikke helt stabil på mattekunnskapene.

Kan noen titte på dette?

Sesamfrø 74 gram 3,33 kb
Solsikkekjerner, malt 36 gram 2,61 kb
Kruskakli 1 spiseskje 1 kb - cirka
Egg 3 stykk 1,8 kb – cirka
Fløte 2 desiliter 5,742 – nøye regnet
Kremost 75 gram 2,25 kb

Vekt totalt: 388 gram
Karbohydrater totalt: 16,732
Ble 16 biter av formen.

Er det bare å dele totalen av karbohydratene på antallet?
I en annen formel fra Gerd så stod det karbohydrat:100xvekt, men den forstod jeg ikke...

Håper på svar :rolleyes:

Ja, hvis hele varen inneholder 16 g karber, så har hver bit 1 g karbo. :)

Jeg bare lurer på hvilken kremost du har brukt som inneholder hele 2,25 g karbo på 75 g ost?

Gracella 02-08-10 10:32

Sv: Omregning av bakst
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av oNora (Innlegg 909473)
karbohydrater * 100/vekt

16,732 * 100/388 = 4,312 karbohydrater pr. 100 g

Er de 16 bitene ca like store/tunge er det i overkant av 1 kh i hver av dem.

Var dette til hjelp?

Hmm, hvis du skal regne ut hvor mye karber det er i det du spiser, så er det antall gram karbo delt på hundre (du finner ut hvor mange garm karbo ett gram vare inneholder) og så ganger du med antall gram du spiser.

(Xg karbo/100)*gram vare

Pruttilutt 02-08-10 10:41

Sv: Omregning av bakst
 
takk for hjelpa, alle! Da så jeg at måten jeg regna det ut på var korrekt. Fikk nemlig to forskjellige tall utfra to formler nevnt her inne. :D

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gracella (Innlegg 909476)
Jeg bare lurer på hvilken kremost du har brukt som inneholder hele 2,25 g karbo på 75 g ost?

http://www.matvareguiden.no/matvare.asp?Id=4665
Vanlig kremost naturell fra Tine :) 75 gram kremost inneholder 2,25 gram karbohydrat.

Gracella 02-08-10 10:44

Sv: Omregning av bakst
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av sandramor (Innlegg 909490)
takk for hjelpa, alle! Da så jeg at måten jeg regna det ut på var korrekt. Fikk nemlig to forskjellige tall utfra to formler nevnt her inne. :D



http://www.matvareguiden.no/matvare.asp?Id=4665
Vanlig kremost naturell fra Tine :) 75 gram kremost inneholder 2,25 gram karbohydrat.

Ah, så klart :o

Pruttilutt 02-08-10 11:56

Sv: Omregning av bakst
 
Hvis noen vil prøve;
Knus solsikkefrøene (skal egentlig være 110 gram knuste solsikkefrø, men vi var fri, så måtte blande i med litt sesamfrø). Bland alt det tørre med egg, fløte og kremost i til slutt. Et minimalt snev av bakepulver i helt til slutt. Cirka 1/8.
Has i et middelt stort stekebrett, må sprayes eller has i bakepapir, på 175 grader i cirka 40 minutter midt i ovnen.
Passer greit også med kremoster med smaker, gjerne den med krydder, da ble det kanon!
Brukes som brødskiveerstatning, dæsj på med pålegg :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:51.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no