![]() |
Verdens beste rullekake (med bilder)
Verdens beste rullekake
Jeg har en stund lurt på om verdens beste rullekake kunne gjøres om til en lavkarbo kake, og til et selskap i helgen fikk jeg prøvd det ut. Kaken som er en rullekake består av det som egentlig er toppen på verdens beste og vaniljesaus pulver. Ved å bytte ut sukker med splenda reduseres karbohydratene betraktelig. Bunn 6 eggehviter 2.75 dl splenda 1 pose vaniljesauspulver (koking) Hakkete mandler (jeg brukte 30 gram ) fyll 3 dl kremfløte bær Stivpisk eggehvitene og tilsett splendaen gradvis -deretter røres vaniljesaus pulveret inn Smør blandingen på et smurt bakepapir og dryss over hakkete mandler http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0323.JPG klar for ovnen Stek v 175 grader ca 20 minutter nede i ovnen.Avkjøl litt, snu kaken over til et nytt bakepapir. Fjern papiret som nå vender opp og avkjøl helt. http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0326.JPG Etter steking Pisk krem av 3 dl kremfløte og smør kremen utover siden som ikke har mandler -ikke smør helt ut til kanten lengst fra deg. Pynt med bær -jeg brukte 250 gram bringebær, rull sammen. http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0327.JPG http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6c...0/DSCF0328.JPG Kaken min ble ikke så fluffy i marengsen som den pleier bli med vanlig sukker- faktisk ble den helt flat og jevn -har planer om prøve med sukrin og, men det hadde jeg ikke da jeg bakte. Selv om den utseendemessig ikke er som orginalen er det ikke noe å si på smaken. Den er god. Vaniljesauspulveret trekker opp karbohydratene solid. Skal sjekke med heistad sitt vaniljesauspulver- hvor mye karbohydrater det er i det pulveret, mulig det kan redusere enda mer. Slik som jeg lagde kaken inneholder hel kaken 33 karbohydrater. Hele kaken er ca 35 cm noe som gir 10 gode stykker a` 3,5 cm og dermed 3,3 karbohydrater pr stykke. tynnere stykker, mindre karbohydrater. Brukbart for en kake syns jeg - det er tross alt ikke hverdagskost |
Sv: Verdens beste rullekake (med bilder)
|
Sv: Verdens beste rullekake (med bilder)
Om det er litt seig marengsbunn du er ute etter kan kansje vaniljesauspulveret erstattes med noen ts Johannesbrødkjærnemel og vaniljedråper.:)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no