![]() |
Sild er vell sundt eller er det ikke det?
.................
|
Sild på glass ligger vel i sukkerlake ofte, eller..?
Hjemmelaget sild.. hva er det? |
:ja:
.. og sunnheten av tomatsild avhenger jo av hva man har oppi ellers enn sild og tomat :) |
Sitat:
|
Sild er sundt og godt og magert og billig! ...og beinete...
|
Ja, sild er sundt!
Fersk stekt sild er jo bare nydelig, men det får en sjelden tak i her. Den har mange bein,desverre,- men hvis du rundsteker den er de lette å fjerne synes jeg. Jeg kjøper oftest frossen spekesild file. Den er saltet så jeg vanner den litt ut. Flott til f.eks. sursild og kryddersild eller rett og slett til kokte egg. (Har også tidligere brukt dem til poteter, kålstuing og rødbeter) I oppskriftene til sursild, kryddersild ol. skal der alltid (tror jeg:confused: ) litt sukker, men det kan jo lett skiftes ut med annet søtningsmiddel og da blir det jo både sundt og godt! Pass bare på at det ikke blir for salt! Ps.: I min lesebok på folkeskolen stod det dessuten: "Et du sild, vært du snild":D. |
Ehem... sild er vel ikke magert, vel... :p :o Men sunt er det jo! :ja:
Imidlertid vet jeg ikke helt om det er helt lurt å steke den... for da blir de sunne omega 3-fettsyrene ødelagte... :o Sorry at jeg blander meg... Er visst den fiskespisergledesdreperen i dag, jeg... :o :o :veitikke: |
Sitat:
Sitat:
Sitat:
|
Sitat:
Sitat:
|
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_1.gif
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Har aldri forsøkt å steke sild i stekeovnen, men det var en god ide! Skal jammen forsøke det neste gang jeg får tak i fersk sild. Takk skal du ha Scilla! |
Sitat:
|
Sitat:
(Ikke var det spesielt godt heller, men det må ingen fortelle slektningene i Stockholm...) Men sild er jo sunt - i alle former - nettopp fordi det er fet fisk. Jeg liker røkt sild, ligger vakuumpakket og nesten utbenet i nærheten av fiskekakene på Rema 1000 f eks... Så det er lett å få tak i. Kålrabistappe til, liker jeg - den kan "drøyes" med f eks knutekål eller neper for å få litt lavere karboinnhold. Forresten er jeg ikke sikker på hvor mye karber neper har, men knutekål har i hvertfall lite. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:40. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no