Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Risotto (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=35462)

frkDoug 05-08-10 21:06

Risotto
 
Har lett lenge her inne etter ei oppskrift på "risotto" men fant ingen...så jeg eksperimenterte meg litt fram :)

altså, det du trenger er:

1 Blomkål hode
1 pakke bacon
1/2 løk
1/4 purre
en dæsj fløte (kanskje 1 dl eller 1,5)
smør til steking
100 g mozarella
Salt og pepper

Start med å finhakk løk og purre. skjær så bacon i små biter, kommer helt an på hvordan du liker de :)

Så tar du blomkålen å rasper den med et rivjern.

Stek blomkål, løk, purre og bacon til det blir gyllent, så heller du fløte over. la fløten koke ut, slik at den blir sausaktig. Jeg anbefaler at du bare tar litt og litt fløte, slik at det ikke blir for mye saus, for hele retten skal "henge" sammen, det skal ikke flyte fløte av dette....Kryddre med salt og pepper. Når fløten har redusert seg, kan du ha oppi blomkålen, å "koke" den sammen med resten. Dette tar bare et par min, koker du den lenger blir blomkålen for myk, å du får ingen tygge-motstand. Når dette er gjordt, har du oppi mozarellaen, og rører godt, til alt har blandet seg. Så, fix ferdig :) Jeg trur dette blir rååååågodt med litt revet parmesan i også, men hadde ikke noe for hånden akkurat nå...

Queen of Wands 05-08-10 21:21

Sv: Risotto
 
Høres kjempegodt ut! Hittil har jeg og familien spist ulikt, men dette kan det hende det er et par til som kan like. :)

Kitt 05-08-10 23:44

Sv: Risotto
 
:sikle: Må prøves til uka!

Gerd har en Grønnsaksris som også er litt risotto- aktig!

Idamor 08-08-10 19:54

Sv: Risotto
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av frkDoug (Innlegg 911451)
Stek blomkål, løk, purre og bacon til det blir gyllent, så heller du fløte over. la fløten koke ut, slik at den blir sausaktig. Jeg anbefaler at du bare tar litt og litt fløte, slik at det ikke blir for mye saus, for hele retten skal "henge" sammen, det skal ikke flyte fløte av dette....Kryddre med salt og pepper. Når fløten har redusert seg, kan du ha oppi blomkålen, å "koke" den sammen med resten.

Bare et spørsmål. Her skriver du at blomkål, løk, purre og bacon skal stekes gyllent, for så å helle fløte over dette.

Og litt senere skriver du at når fløten har redusert seg, DA kan du ha oppi blomkålen. Når skal egentlig blomkålen oppi?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:46.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no