![]() |
Wasabi- og ingefærtofu med sprø alfalfasalat
1 porsjon
100 g fast tofu ½ ts olivenolje til steking Wasabi- og ingefærmarinade 1 ts extra virgin olivenolje 1 ss tamari- eller soyasaus 1 hvitløksfedd, knust 2,5 cm ingefær, revet 1 ts sitronsaft ½ ts wasabipasta Alfalfasalat 75 g strimlet romanosalat 1 liten tomat I skiver 2 ts finhakket vårløk 1 hvitløksfedd, knust ½ avokado i skiver ½ fennikelknoll, i tynne skiver 25 g alfalfaspirer eller bønnespirer 25 g solsikkefrø 1 ss olivenolje 1 ss limesaft salt og pepper Skjær tofuen i lange, tynne strimler og legg dem i en grunn form. Lag marinaden. Bland olivenolje, tamari- eller soyasaus, hvitløk, ingefær, sitronsaft og wasabi og hell det over tofuen. La det marinere så lenge du kan (gjerne natten over). Lag salaten: Ha salat, tomat, vårløk, avokado, fennikel og spirer i en bolle. Tilsett solsikkefrø, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper og vend godt sammen. Varm en stekepanne og ha i litt olje. Stek tofustrimlene til de er gyllenbrune på begge sider. Server med salaten. Karbohydrater: 18,4 g Fett: 59 g Protein: 22 g Fra boka: ”Dropp karbohydratene” av Amanda Cross |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no