![]() |
Dagbladet sine 10 fakta om fett
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Hææ, har hun ikke snudd denne på hodet??
Myte 4: Mettet fett er nå friskmeldt. Fakta: Mettet fett øker kolesterolet. - Det er helt sikkert at for mye mettet fett øker kolesterolet, og det er helt sikkert at høyt kolesterol øker faren for hjerteinfarkt, sier Alm. |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Kari Bugge, er ikke det hun skvepsa som har overtatt Mat og Helse-bladet? Herregud ...
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Når ein ser på den Vanhellige Treenighet som har forfatta desse 10 bud, så er det vel ikkje spesielt overraskande det som står å lese heller, da...
Men skrekkeleg er det likefullt, og eg ser for meg at det kan gjere opplysningsarbeidet littegranne vanskelegare i ein periode :mad: |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Konklusjonen blir: fett er "fali det". :rolleyes:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Tragisk, tragisk, tragisk...
Sitat:
Hvis de sier at man ikke trenger mettet fett, fordi kroppen produserer det selv, så må de jo si det samme om karbohydrater! Nevn ett essensielt karbohydrat! :geip: |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Huff. Og atter huff.
Av og til blir jeg så sliten og lei, og får krampe i konspirasjonsteoretiker-hypofysen min, når jeg ser hvor lett det er å spre direkte bevisst løgn og desinformasjon blant befolkningen. Får liksom noia for ALT som kommer fra statlig hold etterhvert da. Norsk ernæring handler ikke om helse, det handler om statlig styrt distriktspolitikk. Vi produserer stort sett pottitter og korn her i landet, ergo er det bærekraftig samfunnsøkonomi å få alle til å spise det. |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
Dette handler om stolthet mer enn om politikk. Tenk deg at du har brukt hele livet på å forfekte et standpunkt, nesten på grensen til en religion. Du har hørt, lest og sagt det samme tusenvis av ganger, og tjent masse penger på å gjøre det. Så kommer det noen og sier "eyh, stemmer dette?" Hvis du svarer ja så lyver du. Selvfølgelig er du da ikke interessert i å finne ut om du tar feil eller ikke, så kan du iallefall si at du ikke visste. Hvis du svarer nei så innrømmer du at du har tatt feil i hele din karriere. Hadde jeg vært oppimot pensjonsalder så hadde jeg latt som ingenting til jeg trakk mitt siste åndedrag - så jeg kan vel ikke klandre Drevon og Grete Flode med venner for å gjøre det samme... Men når disse dinosaurene dør ut så kommer ballen til å rulle. Vi får bare håpe det ikke er lenge til ;) Og enn så lenge så er det jo bare å spre budskapet hvis noen vil vite mer... Vi har da mange bønder som kunne alet opp kjøtt istedet :) |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Dagens 10 usanneheter ja..
Roma ble ikke bygget på en dag og kan nok tydeligvis ikke utslettes helt på en dag heller... |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Jeg ville ikke spist kyr som har levd på korn...
Kyr som spiser gress er best! :p |
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Sitat:
|
Sv: Dagbladet sine 10 fakta om fett
Hmmm...
Har aldri hørt at kolesterol festes på glukosemolekyler. Kolesterol fraktes ikke fritt i kroppen men inni større molekyler som heter lipoproteiner. Disse deles inn i VLDL(triglyserider), IDL, LDL(dårlig kolesterol) og HDL(bra kolesterol). Grunnen til at de er delt inn slik har med tetthet på molekylene og gjøre, og ulike oppgaver de utfører. Fett fraktes i blodet i et enda større lipoprotein som heter kylomikron. Kolesterol har en livsviktig oppgave i kroppen, og vi ville dø uten. Den bygger opp cellemembraner, kjønnshormoner, vitamin D, galle og hjernesynapser. Noe som er svært viktig at fungerer som det skal. LDL frakter kolesterol til cellen, og tømmer seg på utsiden. Vi kan finne den i blodpropper som forårsaker hjertesykdom, derfor kalles den dårlig kolesterol. HDL frakter/henter tilbake kolesterol fra kropp til lever. Derfor kalles denne det gode kolesterol. Et hjerteinfarkt skjer ved at en blodpropp tetter til en blodåre, gjerne da i hjertet. Dette skjer ved at blodåren over tid har bygd oppe et innvendig lag av plakk, som blir ustbilt og revner. Når dette revner, stimuleres det til dannellsen av en blodpropp (trombe) over revnen som kan blokkere arterien fullstendig. Plakk kan dannes overalt i arterier og vandre til et sted som tettes igjen. Hva som forårsaker dette plakket, og hva det består av vet jeg ikke. Det finnes "teorier" som sier at økt mettet fett i maten øker den dårlige kolesterolet, som da øker sjangsen for avleiringer i årene. Dette er det den gammeldagse hypotesen, som man kan finne mange huller i. Jeg tenker at når kroppen kun bruker karbo som brensel, e lagring av fett og overskudd av fett i kroppen stor. Sjangsen for avleiringer bør da være større. Når kroppen er vant til å bruke fettet som brensel, legges det ikke i årene, fordi det brukes aktivt. Men det er selvsagt bare en tanke... Er ihvertfall mye uoppdaget her ( eller ubevist) i følge generelle kostholdsråd. Heldigvis er det mange beviser på at mennesker med høyt fettinntak og lavt karboinntak har mindre plakkdannelse og kolesterol(lipoproteiner). Så jeg mener den gamle myten bør slaktes, og ser fram til å høre mer om dette, og å lære mer:-) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:19. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no