![]() |
Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Makroner
100 g finmalte mandler uten skall 180 g siktet melis 80 g eggehvite 1 ss sukker Ca. 30 dråper rød konditorfarge Bland malte mandler med melis Visp eggehvitene, og tilsett 1 ss sukker mens du visper fram til marengs Ha i konditorfarge hvis du ønsker Vend mandelblandingen inn i marengsen Ha massen i en sprøytepose med rund tipp Sprøyt på bakepapirkledde stekebrett store som 20-kroninger La makronene hvile på brettene til de har stivnet, 1 time hvis du har tid, eller i hvert fall en halvtime. Slik unngår du at de sprekker Stek midt i forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 11 minutter Avkjøl på platen Smørkrem 30 g eggehvite 2 ts sukker 140 g sukker 3/4 dl vann 150 g romstemperert smør i små terninger Visp eggehvitene, og tilsett 2 ts sukker mens maskinen går Kok opp sukker og vann til alt sukkeret er oppløst Hell avkjølt sukkerlake over eggehvitemassen mens du visper Ha i litt smør av gangen når massen har blitt avkjølt Det kan se ut som smørkremen skiller seg, men visp videre til den blir glatt og luftig Legg to og to makroner sammen med en klatt smørkrem mellom Oppbevares kjølig i en lufttett boks ----------------------------------------------------------- Hva kan jeg bruke istedenfor melis? Sukkeret kan erstattes med splenda (hvor mye?) uten problemer, ikke sant? Har lyst å prøve meg på makroner:p |
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Det finnes jo sukrin melis! ;)
|
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Sitat:
Jeg så jo faktisk det på helsekosten i går:rolleyes: |
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Jeg bruker å blande sukrinmelis og stevia for da synes jeg det får en mer naturlig smak. Ikke bitter slik som stevian (kan være) og ikke isende slik som sukrinen kan være..
|
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Sitat:
|
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Sukrin i småkaker er ikke noe tess, syns jeg. Får veldig snål konsistens og smak. I hvertfall fikk småkjeksene jeg testet før jul det. Veldig sånn.. kaldt nedover halsen pluss ekstremt klissete.
|
Sv: Gjøre en oppskrift lavkarbovennlig!
Hva med å bruke splenda i stedet for sukker da? Noen som har prøvd i andre bakverk?
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:05. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no