![]() |
Margarin på retur i Sverige
Her hjemme har Hjerte- og Lungeforeningen omfavnet Vita hjertego (tilsvarende Becel i Sverige). I Sverige skjer det stikk motsatte - Hjerte- og lungeforeningen dumper margarinen, med henvisning til usikkerheten om helsegevinsten av å spise den slags kjemikalier.
http://www.kostdoktorn.se/hjart-lungfonden-dumpar-becel (Kostdoktorn.se er en utmerket helseblogg, anbefales på det varmeste!) |
Sv: Margarin på retur i Sverige
:heia: Sverige :D
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Kjempeflott! Har sittet og lest litt inne på kostdoktoren nå og funnet masse nyttige lenker :)
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Flott.:D
Det er nesten utrolig at mange "eksperter" mener at kjemikalier o.l. er sunnere å spise enn helt naturlige råvarer. :rolleyes: |
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Jeg er ingen ekspert på margarin, men jeg trodde det måtte varmes opp før det kjøles?
Hvor mye skiller videoen seg fra virkeligheten? (Linker - nysgjerrig) |
Sv: Margarin på retur i Sverige
Ikkje heilt den same "margarinen"... men Andreas Viestad slår eit slag for margarin i Magasinet... :_ohmy: Og sjølv om det han lager der er ... ok nok... så syns eg det er trist at det avskyelege margarinet får namnet sitt ut der på ein slik måte. Usj!
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Takkar
Men, som Zillah linker til, så kaller Magasinet det de har laget for Margarin - og det har de jo laget på kjøkkenet? (Syntes forøvrig oppskriften bare var en eggeplomme fra å være majones, men men) Eller var issuen at Unilever prøver å gi inntrykk av at videoen viser akkurat hvordan de lager margarinen sin? |
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Sitat:
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Selv om de lager margarin på den måten, så sier de lite om hvordan oljen er framstilt, hvor mye den er varmet opp etc. Må ikke oljen hydrolyseres først, f.eks?
|
Sv: Margarin på retur i Sverige
Hehe...Denne debatten minnet meg på om hva jeg pleide å bruke margarin til da jeg var yngre. I 12-årsalderen var jeg helt grusomt plaget av migrene og kunne ha opptil flere anfall i uka. Da måtte jeg pent legge meg i et mørkt og kaldt rom og ha det vondt i mange timer, inntil jeg ble så kvalm at jeg kastet opp. Av en eller annen grunn ble jeg bestandig frisk etter å ha kastet opp, så etter hvert begynte jeg å pønske ut hvordan jeg kunne kaste opp uten å måtte ligge i senga i flere timer først; jeg ville med andre ord ha fortgang i hele migreneanfallet. Jeg fant ut at å ta en spiseskje margarin var løsningen; jeg rakk knapt å svelge margarinen før jeg lå tvekroket over toalettskålen. Men, det måtte være margarin. Smør hadde ingen effekt overhodet, det var kun margarin som utløste kvalmen. Så ja, margarin er kvalme greier ;)
PS: Kanskje det er feil av meg å skrive om hvordan jeg framprovoserte oppkast, kanskje noen oppfatter det som om jeg oppfordrer folk til å kaste opp maten? Jeg føler at jeg er farlig nær emnet bulimi når jeg forteller dette, så la meg få gjøre det klart at dette var noe jeg gjorde for å bli kvitt migrenen. Det var langt fra en ideell løsning, men på den tiden var det dårlig stelt med effektive medisiner for migrene, spesielt for barn. Jeg var en aktiv tolvåring som bare ville bli ferdig med anfallet slik at jeg kunne komme meg ut og leke med vennene mine. Heldigvis vokste jeg av meg migrenen i tenårene. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no