![]() |
Ny på Skaldemann - noen tips?
Hei.
Ny på fora, ny på skaldemann. Har prøvd ALT hele mitt liv og nå er jeg dritt lei. Gjør som Skaldemann og George i Seinfeld - The opposite. Har ikke fått boka enda, men har startet litt smått. Dette var gårsdagens meny: Frokost: Omelett av tre egg, 75 gram bacon - stekt i rikelig mengde meireismør. Lunch: 1 kg grillede kyllingvinger (overvinge) Middag: Omelett av tre egg, 75 gram bacon - stekt i rikelig mengde Kvelds: 2 nakkekoteletter stekt i meierismør. Drikke: Vann. Vektklubben opplyste dette til å være 69 % fett og 31 % protein. Andelen karbohydrater blir vel så liten at den ikke regnes. Glem kalorier, men for ordens skyld ble dette nøyaktig hva Vektklubben har anbefalt meg for å minske 1 kg pr uke, når jeg trekker fra dagens trening (27 km moderat sykling) Ser dette ut som en grei dag? Er forøvrig 182 cm og veier 120 kg Dagen i dag startet med en frokost Grete Roede heller ville begått harakiri av enn å ha som søndagsmiddag. 250 gram mørbrad i strimler stekt i 50 gram meierismør og kokt inn i 1 dl kremfløte... Blei fysen igjen rundt 11.00 og la på to kaffekopper med 1/4 kremfløte.... Innspill...? |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Hei, velkommen! :stuart:
Du kan godt sikte på enda høyere fettprosent. :p Spis for eksempel kyllingvingene med en rømmedip, ha en klatt kryddersmør eller bearnaisesaus på kotelettene. Viktigst er at du spiser deg mett, og holder deg mett en stund. Har du noen av Skaldemans bøker/oppskrifter? De er hjelpsomme og underholdende å lese! |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Hei! - Takk for svar!
Helt vill denne menyen, men noe sier meg at det faktisk vil virke. Nei har ikke bøkene, men vil bestille dem i løpet av dagen. Ser det er utgitt fler, så hvem anbefales først? |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Sitat:
|
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Takk!
Da er boka på vei! |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Det ble som sagt 250 gram mørbrad i strimler stekt i 50 gram meierismør og kokt inn i 1 dl kremfløte til frokost.
Deretter har det blitt 3 kopper kaffe med en god klunk kremfløte i løpet av dagen. Ingen lunsj, men nå ble jeg såpass fysen nå at jeg la på 70 gram Norvegia og 30 gram Salami. Er oppe på 71% i fettprosent. Joda, det har blitt mange kalorier, men jeg er vel egentlig ganske mett, heller litt fysen. Kunne dog lagt på det dobbelte hvis jeg hadde lurt inn litt brød imellom slagene. Dette skal bli en merkelig opplevelse. ...får bare håpe det går riktig vei...:-) |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
I omstillingsperioden kan det godt hende du spiser større mengder mat enn ellers; det er helt normalt, og mye bedre enn at du går rundt sulten / "sprekker" på noe karbohydratrikt. Etter en stund (ikke så lenge, sannsynligvis bare 1-2 uker) vil du merke at kroppen tilpasser seg det fettrike kostholdet, du er ikke så sulten lenger, og trenger sannsynligvis ikke like mange måltider, fordi maten du spiser holder deg mettere enn før. Da vil også kaloriinntaket ganske naturlig begrense seg, selv om det du spiser er 70-80% fett.
Så - jeg ville ikke stirret meg ihjel på kcal-tallet, verken nå eller i måneden som kommer. Konsultér dem heller senere ved eventuell langvarig stillstand. :cool: |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Du får ha lykke til! Blir spennende å se resultatene som utvilsomt kommer! :D
Fysinga forsvinner etter noen dager, det er bare hjernen din som skriker etter sukkerdosen og den medfølgende endorfin-releasen i hjernen. Kornprodukter stimulerer forøvrig også de samme reseptorene i hjernen som opium (dog selvsagt i mye mindre grad) så mellom endorfiner, opiat-stimulering og lettvindtheten ved brødmat er det ikke rart man blir avhengig av dritten! Damn den maten din forresten! Sitter her uten mulighet til å spise skikkelig på noen timer, og ble så kjøttsulten av menyen din at jeg har lyst til å skrike! xD |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Takk for tilbakemedlinger.
Nå har jeg faktisk blitt sulten og det ligger 2 nakkekoteletter og vrir seg i meierismør i pannen. En artig ting med dette blir å se om jeg kan spise meg lei på stekt flesk. Vi får se... ...men jeg tror ikke det... |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Hvordan er det forresten erfaringene med champignon?
Det må jo være en fantastisk svamp for å få fettet ut av pannen...? |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Det går vel ikke an å bli lei stekt flesk! hehe! :lol: Bra meny du har - og enda kan du kjøre på med mer fett. Syntes det var det vanskeligste når jeg gikk på Skaldeman; Å få opp fettprosenten!
Blir moro å høre hvordan det går med deg! :) |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Sjampinjong kan du spise - deilig for å trekke opp fettet fra pannen, som du sier. Inneholder også veldig lite karbohydrater i seg selv. (og hvis du heller på litt kremfløte, kan du ende med en herlig fet soppstuing?) Skaldeman tillater også noe spinat og grønn asparges, om ønskelig. :)
|
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Tror jeg fant en topp frokost i dag.
200 gram bacon 3 egg 0,75 dl fløte Fettprosent på 83% og mildt sagt både mettende og godt. Nå har jeg bestilt 5 kg lettsaltet sideflesk, 5 kg nakkekoteletter og to kilo bacon av slakteren. Burde holde frem til helgen....:) ...vi får se... |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Gå du hjem, for en lunch!
180 gram ribbe og 550 g kyllingvinger, men da møtte jeg veggen. Vet en vel kun skal spise seg passe mett, men det er ikke lett når det "bare" er 8-10 vinger igjen. Vel, det jeg merker er at søtsuget allerede er borte. Faktisk så ille at jeg ikke klarer tanken på Farris med Mango&Papapya. Er dessverre ikke kjempeglad i kranvann da jeg alltid syns jeg kjenner en klorsmak, men prøver Farris med Lime. Tror det går bedre med noe syrlig enn søtt. Kjenner på hodet at Karbene er på vei ut, men opplever intet sug, tvert i mot. Er stapp mett. Tror ikke jeg er i Ketose enda, men 20-30 km på landeveien i dag burde vel fremprovosere det ytterligere. Blir spennende å se hva uke 1 klarer. |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Så flink du er! :) :heia:
|
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Takk, takk!
Og det ser ikke ut som om du har gjort en dårlig jobb du heller! Stå på! |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Dette går nok strålende! :p Heldig tid på året å legge om til denne typen kosthold også, for nå er det jo snart ribbe-tid i hytt og pine. Mmm, ribbe :sikle:
|
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Dæven, i går ble det mye mat.
Toppet med en grosse nakkekotelett med fersk champignon innkokt i fløte og meierismør til kvelds. I dag spiste jeg en liten nakkekotelett til frokost oga har tatt 2 kopper kaffe med fløte. Kunne vel strengt tatt stått over.... Men, har også slitt noe voldsomt i natt med plager. Vet ikke om det er hjertet eller en muskel rett ved. Kjennest ut som at hjertet er "stølt". Umulig å ligge på siden med hjertet ned, eller på rygg. Sovnet kun ved å ligge på andre siden, men våknet presis hver time. Skikkelig slitsomt og litt skremmende... Har også gjort vondt (strekt) når jeg løfter armen over hodet. I løpet av dagen har det blitt mye bedre, men jeg vurderer å stå over trening i dag. Noen som har erfart noe lignende...? |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Tar du kosttilskudd? Veldig mange har behov for ekstra magnesium på denne typen kosthold, det kan "kurere" typ hjertebank og leggkramper - jeg har ingen erfaring med det du beskriver, men jeg antar det er en "omstillingsplage".
Det kan være lurt å feks kjøpe kosttilskuddene til ketolysekuren, siden de er satt sammen spesielt med tanke på å dekke behovene ved et ketogent kosthold - og samlet sett er de som regel billigere enn å gå på apoteket og kjøpe alt mulig. Det er fort gjort å få for lite salter/mineraler i begynnelsen! |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Smerter ved bevegelse = muskulært, har ingenting med hjertet å gjøre. Du kan nok roe helt ned:)
Muskelsmerter er ikke helt uvanlig, og er kjennes igjen ved at de ikke har sammenheng med fysisk anstrengelse, smerter ved bevegelse og dyp innpust, og er ømt når du trykker. |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Takker for svar.
Ser ut til å gi seg nå, og det er nok helt sikkert en muskel. Vi kjører på med fløte i kaffen. |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Da er første uka over.
Den ble avsluttet på værst tenkelig måte, dvs med middagsparty, men jeg må kalle det en ”kontrollert sprekk”. Det ble ca 40 gram søtpotet til middagen og en liten tiramisu til dessert. Dette er til gjengjeld det eneste jeg har spist av "fy mat" hele uken. Så ble det selvfølgelig nok alkohol, men heller ikke altfor mye. Dette er hva jeg har erfart så langt: - Føler meg mer og mer ”stabilt” mett - Vært veldig lite slapp - Har trimmet som normalt uten problem (sykler) - Sovet bedre - Har ikke savnet en karbohydrat, snarere tvert imot - Tror ikke jeg har vært nevneverdig mye i ketose - Spist en halv gris og det har vært grisegodt - Spiser jeg 4000 kcal en dag så trenger jeg knapt å spise dagen etter. Hadde dette vært karbomat ville jeg garantert spist minst like mye dagen etter. - Fordøyelse virker nærmest normal - Spist lite ost, men drukket en del kremfløte i kaffen. Dette føler jeg har tatt av for søtsug og det har holdt meg mett mellom måltidene. Har også brukt meirismør - Ikke hatt det ”skriket” i magen etter frokost - Vekten har flydd fra 0 til -1,1 i løpet av uken, men aldri vært over utganspunktet - Vekten i dag viste -1,2 - Motivasjonen til å fortsette er på topp Nå blir det lenge til neste karbohydrat finner veien inn i dette systemet. |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Gratulerer med første uke overstått og flott nedgang! :heia: Det virker som om du har spist godt denne uken, og likevel gått NED i vekt. Det er helt fantastisk! :)
|
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Er det ikke GØY!?!?!?! *fryder seg*
Kos deg videre med maten - som det sies vil du etterhvert ikke klare å spise så mye mengde - men kjør på i starten, kroppen din trenger all den hjelpen den kan få for å få i gang fettforbrenningen ordentlig :) |
Sv: Ny på Skaldemann - noen tips?
Godt jobbet så langt, synes jeg!
Jeg synes også fløte i kaffen er blitt skikkelig 'godis'! Lykke til videre! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:47. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no