![]() |
Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg har testa ut splenda et par ganger og den smaken kommer jeg aldri til å like eller venne meg til:eek: Og nei, jeg brukte ikke for mye, tvert imot ganske lite.
Noen som vet hvilke merker som smaker bedre? Er natreen bedre på smak f.eks? |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg synes at splenda er bedre i te enn natreen, så der er vi forskjellige. Det beste er nok å prøve ut selv.
Sukrin er også godt, men har en isete bismak som kommer altfor godt fram enkelte ganger.... |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg bruker stort sett stevia, men vet at mange ikke liker den smaken, heller. :cool:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Mm ok:) Skulle ønske det fantes ett perfekt produkt!
Kjedelig å fylle opp skapet med alt mulig også, bare for å teste om det smaker greit..derfor jeg "ønsket" meg et råd:) |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Finnes det et søtningsmiddel som heter aspartam som kan kjøpes på butikk og søte forskjellige ting? For den smaker jo ganske godt i brus jaffal.
Men aldri hørt om at det går ann å kjøpe i løsvekt :confused: |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg ville ikke brukt mer aspartam en strengt tatt nødvendig, det er hvertfall sikkert! Aspartam tåler ikke høy varme og kan derfor heller ikke brukes i baking og varm mat.
Jeg bruker som regel en blanding av sukrin og stevia om jeg skal bruke søtning. Det er naturlig søtning og bedre for kroppen vil jeg tro! |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg liker best Hermesetas men vet ikke om det er å få tak i i Norge.. jeg kjøper det i Sverige.
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Brukte natreen på pannekaker nettopp. Det smakte nam :D
Tror nok forskjellige søtningsmidler er gode til hvert sitt bruk :) |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Hva smaker bedre enn Splenda?
Mmmmmm en mør biff med bernaisesaus eller smør og soppstuing, f.eks. :) |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sukralose ble forsket frem og patentert i 1976. Sukralose er kjent under merkenavnet Splenda og er 400–800 ganger søtere enn sukrose (sukker). Sukralose fremstilles av sukrose gjennom en prosess der tre hydrogen-oksygengrupper erstattes med tre kloratomer. Resultatet er at kroppen ikke kjenner det igjen som et karbohydrat, og det gir derfor ingen kalorier. Det har en ren søtsmak og tåler oppvarming i motsetning til de fleste andre kunstige søtstoffer i dag. Sukralose er tillatt i mer enn 80 land[1]
Sukralose ble nylig tillatt i EU og har fått tildelt E-nummeret E-955. I Norge har myndighetene gitt en midlertidig godkjenning til en håndfull norske produsenter. Cola Light er etter et par års bruk ikke lenger søtet med Sukralose. I USA har stoffet vært tillatt siden 1999[1]. I 2008 er sukralose brukt som ingrediens i Yoplaits Dobbel 0% yoghurt. Nå tror svenske forskere at stoffet kan være kreftfremkallende[trenger referanse]. Deler av sukkermolekylene erstattes med kloratomer i en kjemisk prosess, klororganiske stoffer kan føre til mutasjoner, kreft og skader på forplantningsorganene[trenger referanse]. Dette er sakset fra Wikipedia. Kanskje en idé å bruke minst mulig av dette stoffet! |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
Poenget med Splenda er vel at det er mange ganger søtere og veier veldig mye mindre. Så 1 dl splenda har veldig mye mindre KH enn 1 dl sukker. Men søter like mye ca. Marius |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg har akkurat fått pakke i posten fra iherb, med sukrin (40kr for 454g!), stevia i små porsjonspakker og flytende stevia med vanilla cream smak. Mmmmm :) Første gangen jeg har prøvd stevia, og jeg liker det! Drikker nå kaffe med fløte og noen dråper stevia vanilla cream... Luksus:D
Splenda og natreen har jeg fått totalt avsmak for, samme med Sweet'n Low som er laget av saccharin (blærekreft, anyone?) Det er jo best å avvenne seg med dette sukkerdritet, men hvis man absolutt må ha noe så er vel "naturlig" best? |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
Jada, KOS = MAT = IKKE SANT, vet noen mener dette. Men jeg koser meg med mat, og det skal jeg fortsette å gjøre:D |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Hvis jeg skulle spise noe sånt som grøt (f.eks. rømmegrøt) er det ingen ting som smaker bedre en brunt sukker. Men det er jo ikke akkurat lavkarbo. Det positive er at det trengs veldig lite for å sette smak på grøten. Kan evt. blandes med stevia eller sukrin. De anser jeg for å være minst farlig av søtstoffer. Er skeptisk til både aspartam og sukralose (splenda). Mener også at xylitol burde vært brukt mer, det utvinnes av bjørk. Vet at det tidligere ble brukt i tyggegummi, men nå inneholder de fleste aspartam eller sukralose. En av grunnene til at jeg nesten ikke bruker tyggis lenger.
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Det er nok ytterst sjelden jeg kommer til å ta i bruk søtning på denne kuren, men de få gangene det vil bli aktuelt er det greit at det smaker noenlunde ok og:)
har fått noen tips da, takk! |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Jeg bruker Stevia - synes det er helt greit. Den flytende - med dråpeteller. :)
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
Nå bruker jeg i grunn nesten aldri søtning, men det lille jeg bruker er flytende natreen. Har også pulvervarianten av suketter. Får prøve det i en form for bakverk snart :) Kanskje det kan funke i ostekake? |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
Jeg bruker Sukrin, men har bestilt stevia nå og venter spent på den. Syns sukrin smaker greit kaldt - men ikke så godt i varm drikke. Jeg har ikke prøvd noe særlig i bakverk heller. |
Sv: Hva smaker bedre enn splenda?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:05. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no