Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Sushi (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37591)

Lillebjørn 23-10-10 18:18

Sushi
 
Noen som vet karboinnholdet i sushi? Jeg pleier å ta bort halvparten av risen, men hva med sausen og washabien? Noen som vet?

t.molko 26-10-10 16:56

Sv: Sushi
 
Det skulle jeg og likt å visst! Også Chilimajonesen, er den lov? Og ingefær - er det for mye karbs i det?:O

erruslank 26-10-10 17:04

Sv: Sushi
 
Hva som er lov eller ikke bestemmer du vel selv?

Jeg hadde nok droppa risen helt og målet er å være i ketose. Veldig godt med bare fisken også :)

Ingefæren er sylta, så den er nok full av karber.

Fant den her om wasabi

Marte83 29-10-10 12:56

Sv: Sushi
 
hva med på prøve sashimi istede :) det er jo uten ris og med salat istede :)

Men jeg lurer veldig på hvor mye karbs det er i soyasausen de bruker jeg.. eller sånn generelt.. kikkoman osv?

rhubarb 29-10-10 12:58

Sv: Sushi
 
http://www.sushifaq.com/sushi-calories.htm

En "veiledende" oversikt:)

lifejack 29-10-10 13:11

Sv: Sushi
 
Wasabi paste har ca 1g karbo pr teskje eller 3g pr spiseskje. Soyasaus har ca 1g karbo pr spiseskje. Er du på ketolyse slik filosofien din tilsier, bør du vel droppe risen helt og heller gå for sashimi, ja. Ingefæren fant jeg dessverre ikke noe karboinnhold på, men håper noe var til hjelp likevel:)

Lillebjørn 29-10-10 16:16

Sv: Sushi
 
Tusen takk alle sammen!! Dette var gode nyheter :D
Det er jo like godt uten ris og en god avveksling fra salat og omelett :)

Marte83 01-11-10 13:19

Sv: Sushi
 
noen som vet hvor mye carbs det er i tang f.eks? må jo gå ann å lage tempura futo maki uten ris :P

t.molko 01-11-10 13:40

Sv: Sushi
 
Tempura maki? Er ikke det fritert scampi? Er ikke den frityr-blandinga laget av masse hvetemel og stivelse?

Har laget makriuller uten ris jeg, med laks, scampi og tunfisk, funker fint men er ikke like godt, det skal sies. Da er det best med bare plain sashimi synes jeg!

Tiki 02-11-10 18:14

Sv: Sushi
 
Vi lager enkel og grei sashimi med avokado delt i skiver på en side av asjetten, Salmalaks i skiver på den andre siden av asjetten, litt vårløk for den pikante smaken.
Rist litt sesamfrø i panna og ha over det hele, evt. wasabi og sesamkrydder over.

Litt soya med sesam for å duppe salmabitene i.

Savner ikke risen jeg da.

Bruker forøvrig en del salmalaksestrimler i salat med wasabi og sesam krydder over.

lifejack 02-11-10 18:43

Sv: Sushi
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marte83 (Innlegg 959270)
noen som vet hvor mye carbs det er i tang f.eks? må jo gå ann å lage tempura futo maki uten ris :P

Tang veier såpass lite at du skal gafle i deg ganske mye før du trenger å tenke på karbohydratene. Et ark nori f.eks. veier ca 3g, og har 0g karbo:)

Anarko 07-12-10 21:11

Sv: Sushi
 
Nori har da noen karber pr 100 gram, men det veier jo nesten ingenting...
Jeg kjøpte noe brun low-GI ris i dag på kinsarvik.. Jeg er veldig skeptisk tross alt, så jeg spiser nok veldig lite, og har heller mer avokado.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:31.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no