Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Bakst (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=124)
-   -   Squashbrød (aka Zucchinibrød) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37624)

Julie 24-10-10 18:52

Atkins' Zucchini-/Squashbrød
 
Atkins' Zucchini-/Squashbrød

(Fra Atkins sin webside ;))

Du trenger:
  • 340 gram mandelmel
  • 25 gram Splenda
  • 1 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 120 ml rapsolje
  • 4 mellomstore/store egg
  • 290 gram squash
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Du trenger også en brødform - jeg brukte en på 34x12 cm - og bakepapir.
  1. Bland sammen mandelmel, søtningsstoff, kanel, muskatnøtt, salt, bakepulver og natron.
  2. Miks så - i en annen bolle - olje, egg, zucchini og vaniljeekstrakt
  3. Hell gradvis zucchini-blandingen oppi melblandingen og miks sammen til det er akkurat mikset
  4. Hell det over i brødformen, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter.
  5. Når brødet er ferdig skal det kjøle i formen i cirka 10 minutter, før man tar det ut av formen og lar det stå på en rist til det er nedkjølt. Man MÅ ikke vente - jeg gjorde ikke det, og selv om det sannsynligvis hadde vært enklere å skjære skiver når det var nedkjølt, var det verdt det når det var litt varmt. :sikle:
Næringsinnhold i hele brødet (med Splenda som søtning) og prosentfordeling:

Karbohydrater: 59.5 gram (9.3%)
Proteiner: 168.2 gram (26.4%)
Fett: 182.3 gram (64.3%)

Kalorier: 2552 kcal

Næringsinnhold per skive (fikk 20 skiver):

Karbohydrater: 3 gram
Proteiner: 8.4 gram
Fett: 9.1 gram

Kalorier: 128 kcal

Om man erstatter Splenda med f.eks. Natreen blir det jo 24.4 karber mindre i hele oppskriften, som da blir 1.8 gram karbohydrater per skive om man deler brødet i 20 skiver - skal selv gjøre det neste gang! ;)

entres 27-10-10 08:43

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Måtte bare prøve og det ble veldig bra. :) Luktet veldig godt. Anbefaler 60 min i ovnen:):):)

marjusen 27-10-10 09:02

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Ååååh, konge. Dette skal jeg prøve å bake i dag. Har faktisk alle ingrediensene også:D HUrra hurra.

nellie 27-10-10 09:04

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Hørtes veeeeldig godt ut:sikle:
Må prøve etterpå..

fridr 27-10-10 13:54

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Haha. Kanskje dumt spm, men blir dette brødet søtt, som en kake? Eller er det vanlig brødskive? Syntes bare det var så mye "søt-deig-krydder" i :)

ada-emilie 27-10-10 15:37

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Det er en oppskrift på squashpizzabunn her inne som istedetfor mel bruker ost.

nellie 27-10-10 16:07

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av fridr (Innlegg 956106)
Haha. Kanskje dumt spm, men blir dette brødet søtt, som en kake? Eller er det vanlig brødskive? Syntes bare det var så mye "søt-deig-krydder" i :)

25 gram splenda pluss mandelmel skal vel bli ganske søtt:)

Julie 27-10-10 16:58

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av fridr (Innlegg 956106)
Haha. Kanskje dumt spm, men blir dette brødet søtt, som en kake? Eller er det vanlig brødskive? Syntes bare det var så mye "søt-deig-krydder" i :)

:ja: Blir et søtt brød ja, men man kan vel egentlig bake det som kake óg, om man vil. :D

fridr 28-10-10 11:51

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Regna me det, ja ;) Hva bruker dere dette brødet til da?

Julie 28-10-10 16:12

Sv: Squashbrød (aka Zucchinibrød)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av fridr (Innlegg 956688)
Regna me det, ja ;) Hva bruker dere dette brødet til da?

Spiser det til dessert, jeg. :D Passer vel godt til kaffen også, skulle jeg tro. :p


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:58.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no