![]() |
Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Hehe, litt tabloid overskrift her for å få oppmerksomhet ja:P
Men dette gjelder lunsjen min i dag, så kunne tenkt meg svar på dette. Har ikke lyst til å bli matforgifta eller få magesjuken:P Stekte meg ett kyllingbryst i går kveld med litt pesto på. Også stekte jeg løk, sopp og bacon som jeg surret i litt fløte. Dette satte jeg på benken til avkjøling før jeg sku putte det i nistasken min og sette det i kjøleskapet til i dag. Gjett hva jeg glemte. Haff Men er det farlig å spise dette i dag? Selv om det sto ute på benken i hele natt? Eller går det bra så lenge jeg har stekt alt sammen. Står i kjøleskap nå og skal varmes i microen på jobb. Marius |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
om du ikke har det alt for varmt på kjøkkenet , så skulle det nok gå bra
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Akkurat kylling har jeg litt for mye "respekt" for til at jeg ville tørt å spise den etter en overnatting på kjøkkenbenken... Men jeg har ikke nok kunnskaper om dette da;) Du kan jo alltids ta en luktetest etter du har varmet det opp igjen da... Pleier å være ganske avslørende det:-) Det hørtes innmari godt ut da... Namm Namm
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Hadde kyllingen vært rå, ville jeg ha kastet den, men stekt, varmebehandlet kylling tåler minst et døgn i rom- temperatur!:)
God lunsj!:D |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
om kyllingen er godt gjennomstekt tror jeg ikke det ville være noe problem,
men når det er sagt ,så er jeg veldig pysete da , så her hadde det gått i søpla |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
Hva er det du er redd for? Skjønner ikke sånt, jeg!:p |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Hehe, da blir det lunsj ja. Hurra. Jeg er ikke så redd for å spise slik egentlig. Også er det veldig dyrt med kylling filet, så å kaste den det er jeg også veldig i mot. Men jeg hadde jo ikke spist den om det er farlig. Men da satser jeg på at det går bra:D
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Varmebehandlet kylling tåler IKKE et døgn i romtemperatur, max et par timer. Bakterier formeres raskt og kan danne bakterietoksiner som er resistente mot oppvarming.
Ex. Staphylococcus aureus (gule stafylokokker) - toksinet dannes ved temperaturer over 10 grader - lagring av mat i 2-3 timer i romtemperatur er nok til å gi en infektiv dose av toksiner. Selv om bakterien dør ved oppvarming, ødelegges ikke toksinene. Jeg ville ikke ha spist kyllingen! |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
Er opplært til å overhodet ikke være hysterisk med slike ting og jeg tror min familie er de jeg vet om som så og si aldri får omgangssyker ol. Vi blir ikke dårlig i magen i syden heller! Og hvorfor skulle det være gule på maten min??? |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Hehe, jeg spiste nå kyllingen jeg da. Så da får vi se om jeg blir dårlig eller om det går bra;) hehe
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
Håper det smakte!:) |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Slikt gjør jeg titt og ofte, og det eneste som får magen min til å slå seg vrang er sukkerfri sjokolade :P
Man kan jo ikke heller sette varm mat rett i kjøleskapet, da ødelegger man jo alt som er inni der, og kanskje kjøleskapet med det, om man er ekstra heldig. Og om du varmer det i microen etterpå, tenker jeg nok det som skulle ha vært av bakterier dør :) |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg sier ikke at du MÅ bli syk. I de fleste tilfeller går det bra. Jeg sier at du KAN bli syk. 25% av oss har gule stafylokokker som en del av hudfloraen - derfor kan du ha gule i maten din.
Men generaliseringer ala "jeg har gjort det og ikke blitt syk, derfor blir ikke du det" funker ikke. Det er som å spise kylling i utlandet - det går stort sett bra, men gjør det ikke det, er det noe dritt, bokstavelig talt. Been there done that |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg reagerer på den bastante påstanden om at varmebehandlet kylling tåler minst et døgn i romtemperatur - det er en feilaktig påstand.
Jeg sier ikke at du dør, jeg sier heller ikke at sannsynligheten for å bli syk er stor, men den er der. Selvfølgelig har mange gjort det samme uten å bli syke, men en del har også endt opp med en matforgiftning. Jo lengre tid i romtemperatur jo større risiko for kontaminering, ett døgn er definitivt for lenge. Som sagt - det er opp til en selv om en vil ta risikoen, jeg presenterer kun fakta, få for folk avgjøre selv. Har selv gjort det flere ganger, men jeg har også hatt mine runder med matforgiftning, definitivt ikke gøy. |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Alle er forskjellige. Jeg stoler som regel på nesa og spiser rester av stekt kjøtt/fisk så lenge det ikke lukter vondt eller ser nasty ut, uansett. Meieriprodukter er jeg mer pysete med og kaster fløten når jeg finner en klump, selv om jeg vet at den fortsatt er fint brukbar til å lage pannekaker eller vafler av.
Nå vil det jo vise seg om trådstarter tålte kyllingen sin - egen erfaring er alltid beste rådgiver. :p |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg ville ikke spist den. Av overnevnte grunner. Jeg er spesielt forsiktig meg kyllingprodukter.
Men spist er spist, mest sannsynlig går det helt sikkert bra:) |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg hadde spist den:) Gjorde det seinest i går, da vi glemte en svær porsjon med ratatouille på benken. ALDRI i verden om jeg kaster så mye dyr kyllingfilet og dyre grønnsaker.
Kjærsten er helt ekstrem og bryr seg ikke om noe sånt, what so ever.. Han har aldri vært matforgiftet. Går det ann å bli resistent mot diverse slike bakterier? *Kommer rett fra forelesning i mikrobiologi, og har helt klart ikke fulgt med:p* |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg tror, og mener å huske fra skolen, at man kan opparbeide immunitet mot div bakterier som feks gir matforgiftning!
Har spist av samme mat som andre som har blitt kjempesyke (i Spania og Thailand) og vi 4 i min familie merket ikke noe annen enn litt løs mage! De to andre familiene er sånn hysteri- folk og blir selvfølgelig alltid syke! Vi gir litt f... og blir aldri syke! Er også vokst opp i en familie (er adoptert, så ikke snakk om gode gener heller) hvor alle sammen var svært sjelden syke. Broren min hadde 2 dager fravær i løpet av 3 år på videregående! |
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Han har nok alltid vært sånn uforsiktig med steking av mat osv.. Spiser hva som helst rått.. Er vel bare etter at han ble sammen med meg at han har fått litt mer respekt for rå kylling:p Må jo ha bygd seg opp en eller annen resistens.
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Sitat:
|
Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg har også glemt mat på benken mange ganger. Hvis det er sommer og det er varmt kaster jeg det, men hadde det vært nå hadde jeg spist det uten å blunke. :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:36. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no