Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Tors (Mors) Lammefrikassè (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37832)

torgn 31-10-10 17:28

Tors (Mors) Lammefrikassè
 
Denne er hentet fra Matprat.no med noen modifikasjoner:

2 KG grutekjøtt av lam med bein i biter
6 dl vann
2 ts salt
3 stk gulrot
1 stk knollselleri
1 stk løk
1 stk purre
6 dl kraft fra koking
3 ts Johannesbrødkjernemel
1 dl kremfløte
salt og pepper
saften av 1/2 sitron
3 ss hakket frisk kruspersille

1 Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp på nytt og fjern skummet som danner seg på toppen. Senk temperaturen og tilsett salt. La kjøttet trekke i ca 45 minutter. Det er mørt når kjøttet løsner fra bena

2. Kok grønnsakene med kjøttet de siste 10-15 minuttene, eventuellt i litt kjøttkraft i en kjele for seg selv

3. Sil kraften over i en ny kjele. Rør JHBK i litt kaldt vann og hell jevningen i kraften under omrøring. Tilsett fløte , kok opp og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper, sitron og persille. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt

Tilbehør...la fantasien sette grensene. Selv hadde jeg rosenkål og brokkoli. Grønnsakene i selve frikassèen lot jeg bare være smaksforsterkere og spiste det ikke selv..


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:12.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no