![]() |
Tors (Mors) Lammefrikassè
Denne er hentet fra Matprat.no med noen modifikasjoner:
2 KG grutekjøtt av lam med bein i biter 6 dl vann 2 ts salt 3 stk gulrot 1 stk knollselleri 1 stk løk 1 stk purre 6 dl kraft fra koking 3 ts Johannesbrødkjernemel 1 dl kremfløte salt og pepper saften av 1/2 sitron 3 ss hakket frisk kruspersille 1 Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp på nytt og fjern skummet som danner seg på toppen. Senk temperaturen og tilsett salt. La kjøttet trekke i ca 45 minutter. Det er mørt når kjøttet løsner fra bena 2. Kok grønnsakene med kjøttet de siste 10-15 minuttene, eventuellt i litt kjøttkraft i en kjele for seg selv 3. Sil kraften over i en ny kjele. Rør JHBK i litt kaldt vann og hell jevningen i kraften under omrøring. Tilsett fløte , kok opp og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper, sitron og persille. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt Tilbehør...la fantasien sette grensene. Selv hadde jeg rosenkål og brokkoli. Grønnsakene i selve frikassèen lot jeg bare være smaksforsterkere og spiste det ikke selv.. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:12. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no