![]() |
Kleftiko
Her er min oppskirft på Kleftiko. Den er utrolig god og enkel å lage.
Beregner ca 250 gr kjøtt per person. Lammekjøtt, jeg bruker lårskiver som jeg skjærer i stykker ca 3x3 cm. Tomater Hvitløk Aspargestopper gresk feta frisk mynte Friks oregano Oliven olje (EV såklart) Sitron Salt og pepper Ha salt og pepper på kjøttstykkene og brun dem lett i panna. La til folie stykker stor nok til å romme en porsjon. Legg kjøttet i folie. Smør gjerne folien litt med Olivenolje. Kutt løk og tomater i passe store biter. Fordel i foliepakkene. salte og peppre litt. Ha opp i en god dusk med oregano og mynte. Skvis hvitløken over. Til slutt smuldere en feta ost oppå alt og har på ca 2 ss olivenolje og litt sitronsaft. Jeg er glad i feta og bruker ca 100 g per person. Når det gjelder mengder i vær foliepakke så må en nesten bare se det an. Noe spiser mye andre lite. Huske bare at grønnsakene faller sammen. Husk at pakken må være helt tett når den brettes sammen. :) Stek det hele i 3 timer på 180 grader. Kjøttet er nå kjempe mørt og alle smaker har kokt godt i hop:D Til de som ikke spiser lavkarbo så er denne god med hjemmelaget potetstappe. |
Sv: Kleftiko
Denne vill jeg prøve :ja:
|
Sv: Kleftiko
Oj, hørtes god ut! Noe å prøve til helga :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:47. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no