![]() |
Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Jeg vet ikke om denne ligger her inne, men jeg fant den på nett i sted og jeg har helt ingrediensene i brødbakemaskinen og er veldig spent på resultatet.. Jeg fikk ikke malt linfrøene helt fint, men det ble da et slags mel.
Sitat:
Jeg kommer med tilbakemelding om noen timer om hvordan brødet ble seende ut.. |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Brødet er ferdig og det smaker kjempegodt, i allefall som nystekt! Beste lavkarbobrødet jeg har smakt!
http://i246.photobucket.com/albums/g..._6267687_n.jpg |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Tusen takk!:D
Nå ble brødmaskinen reddet i siste sekund!;) Var egentlig på vei til min bror!:) Skal prøve på fredag, tenker jeg! Ferskt brød til helgen!:sikle: |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Det så veldig godt ut!
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Oy. Noen som vil selge meg en brødbakemaskin? Jeg bor i Trondheim.
Jeg liker at det ikke er 4-8 egg i den der. Uten å fornærme noen av de flinke folkene som legger ut oppskrifter her - alt jeg har smakt av slike eggebaserte brød smaker... egg. Var det lett å oversette oppskriften? Flax seeds = linfrø? |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Du skal ha malte linfrø( flax seed), glutenmel(wheat gluten flour), soyamel( soyflour), smør(butter), gjær( yeast).
Hell alt i brødbakemaskina. Eller rør sammen for hånd og elt godt og hev lenge og vel i form.. |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Takk skal du ha. Jeg har bakt så mange lavkarbobrød og kastet de etter første tygg. Dette er ihvertfall ikke så dyrt som å kaste et dusin egg og en hel boks rømme eller cottage cheese! :D
Jeg skal se om soyamel kan erstattes med noe. Jeg hater soyamel i bakst. Men først må jeg veie meg på fredag. Jeg hadde tenkt å komme under 100 kg før jeg begynner med lavkarbo-brød. Ut ifra ren gjetning så vil dette være litt høyere karboinnhold, kansje 3-4 karbo pr skive? Glutenmelet er ganske rikt på karbohydrater. Men jeg spiser heller 1 skive av godt brød annen hver dag enn eggebrød hver dag, altså! :eek: |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Tror ikke det er så mye, mener mitt glutenmel inneholder 12g karbo pr 100 og soyamelet 3g pr 100g. Linfrøene teller ikke, heller ikke malt sies det.
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Vil bare slenge inn en kommentar om at gjær «spiser» sukker for å formere seg, så sukkeret i denne deigen trengs ikke telles. Tror heller ikke det vi funkere å erstatte sukker med annet søtstoff bare pga karbene, men her er jeg ikke sikker.
Brødet ser jo helt fantastisk ut, nesten så jeg vurderer å kjøpe meg en brødbakemaskin selv. Noen som har noen anbefalinger her? Kan man ellers lage denne med vanlig rå muskelkraft? |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
I noen oppskrifter kan man bruke juice i stede for sukker, men det går vel nesten ute på det samme når det er snakk om så små mengder! |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Flere lavkarbo brød for bakemaskin: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33418
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Bare så det er sagt, jeg har ikke bakt denne for hånd, siden jeg fant oppskriften i går. Men det ligner mye på loffen Kanutten har lagt ut oppskrift på og den går jo fint for hånd.
Supert om noen baker denne for hånd og forteller hvordan det gikk:D Jeg har akkurat kjøpt meg denne brødbakemaskina, så jeg har ikke tenkt å bake/elte deig for hånd mere, mye mindre oppvask med denne enn noen av de andre kjøkkenmaskinene mine. Da brødet kom ut ferdig stekt av maskinen så forma helt ren ut. Vasket den lett med varmt vann og sveipet over innsiden av maskinen med en klut, så enkelt:D |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Hmm, skulle tro noen visste at jeg skulle spørre om det går å bake lavkarbobrød i brødbakemaskin ettersom denne tråden lå øverst på dagens innlegg når jeg skulle inn og spørre...:p Må så avgjort prøves.
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
Jeg blir forresten ikke klok på om glutenmel inneholder 20 eller 12g karbo pr 100 for jeg leser begge ting her og der. Men om det er 20g, så utgjør det 18g pr brød. Det blir ca 2g karbo pr skive har jeg grovt regnet ut. Kommer an på hvilket soyamel man bruker, jeg har fra spielberger, og det har 3g/100g. |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Ja,ja, ikke ante jeg at det var så lett å få gubben til å spise lavkarbo:lol:
Jeg skulle lage meg lunsj, og hadde bestemt meg for å ta av det brødet og lage en skikkelig club sandwich. Så jeg tok frem posen og fant... kun 4 skiver. Det var 8 der i går kveld. Så mannen har altså smurt seg niste av brødet mitt. Ringte ham og spurte hva han syntes om det nye brødet han hadde spist til niste: Jo, veldig godt, veldig luftig og enda hang det sammen. Meg: Dø, det var mitt lavkarbobrød, laget av glutenmel, soyamel og malte linfrø.. Vi lo godt, men konklusjonen var jo at brødet var etandes da. Like luftig som kjøpebrl og det har jeg aldri noensinne fått til da, så det var artig. Brødet er så absolutt spiselig for andre som ikke spiser lavkarbo, men obs, noen tåler ikke så mye gluten. |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
Takk og takk :) Vet du om jeg kan erstatte soyamel med soyaprotein?:o |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Det er det første lavkarbobrødet som har frista meg!!!
Noen som har prøvd å bruke melkeprotein istedet for soya.. slipper man ikke den litt ekle soyasmaken av det? |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Vel, jeg har prøvd min egen variant uten brødbakemaskin. Jeg ble litt skuffet. Det hevet seg nesten ikke.
2.5 dl lunkent vann 3 ss olje 1 egg 80 g glutenmel 20 g kruskali 45 g linfrø 45 g sesamfrø 60 g soyaprotein 30 g mandelmel 1 splenda 1 stor ts honning 1 liten ts salt 1/2 pk tørrgjør 1 ts bakepulver Linfrø og sesamfrø ble knust litt i mixer med kniver. Alt blandet sammen. Ble en ganske fast kule som slapp bollen. Heve 30 min. Knadd godt, formet til et mini-brød og lagt i form. Hevet 2 timer. satt i kald ovn og stekt 30 min, det var så lite at jeg ikke tror det trengte mer. Ovnen satt på 200 grader. Jeg fikk dessverre ikke tatt noe nøyaktig tid for stekingen. Det var overhodet ingen heving på de 2 timene det stod lunt. Ingen hevning i ovnen. En minimal heving de første 30 min. Til tross for både gjær og bakepulver. Jeg hadde håpet at honning var godt nok for å starte gjæra. Kanskje ikke. Kanskje det var for fast røre. Kanskje det skulle stå over natten. Kanskje jeg blandet for mye. Det ble for tungt? Jeg prøvde å ha så mye frø i så jeg kunne minske mengden soyaprotein. Sett på den positive side, det henger godt sammen og smaker bedre enn ventet. Selv med soyaprotein. Jeg må innrømme at hadde jeg klart å få det til å heve seg litt, så ville jeg vært fornøyd. |
Sv: Lavkarbo brød i brødbakemaskin
Det brødet så godt ut. Hadde planer om å selge vår maskin, som vi fikk til bryllupet og aldri har brukt, men kanskje jeg skulle prøve det nå..
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:01. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no