Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Mettet/umettet fett (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38213)

seahaze 15-11-10 11:46

Mettet/umettet fett
 
Eg følge no Atkins. Sidan ein for det meste skal ete feitt og proteiner, har det nåke å sei om ein ete metta eller umetta feitt? Og mengden... Glad for alt svar. :)

-marie- 15-11-10 19:39

Sv: Mettet/umettet fett
 
Nå bomma jeg totalt, så plutselig at du skrev Atkins, ikke Fedon som jeg skrev om... Sletta derfor innlegget mitt :p

-marie- 15-11-10 19:46

Sv: Mettet/umettet fett
 
Prøver igjen, hentet fra Atkins.com:

Fett, generelt, er en av de tre klassene av matvarer kalt makronæringsstoffer (de andre er protein og karbohydrater). Vi deler fett inn i gode fettstoffer og dårlig fett.

Bra fett er alt fett som finnes naturlig i mat, de er ikke varmebehandlet, og er derfor ikke skadet. Spesielt viktig gode fettstoffer er de essensielle omega-3, men noe fett som er normalt finnes i mat-som avokadoer, egg, kan linfrø, oliven, kokos og nøtter være en god fett når forbrukes i et sunt kosthold.

All mat som inneholder fett - og med rene oljer - inneholder en blanding av tre typer fett - mettet, flerumettet og enumettet. (Mat er ofte identifisert ved de overveiende fett - for eksempel olivenolje som "enumettet," smør som "mettet" - men alle virkelige matvarer inneholder blandinger av de tre).

Dårlig fett er skadet fett. De omfatter oljer som har blitt brukt og gjenbrukt i steking. Dårlig fett er hydrogenerte oljer, også kjent som "trans-fett."

Brukte google translate for å oversette teksten...

Les gjerne denne artikkelen som er et utdrag fra en Fedonbok: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6188613

seahaze 15-11-10 20:29

Sv: Mettet/umettet fett
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av -marie- (Innlegg 967364)
Prøver igjen, hentet fra Atkins.com:

Fett, generelt, er en av de tre klassene av matvarer kalt makronæringsstoffer (de andre er protein og karbohydrater). Vi deler fett inn i gode fettstoffer og dårlig fett.

Bra fett er alt fett som finnes naturlig i mat, de er ikke varmebehandlet, og er derfor ikke skadet. Spesielt viktig gode fettstoffer er de essensielle omega-3, men noe fett som er normalt finnes i mat-som avokadoer, egg, kan linfrø, oliven, kokos og nøtter være en god fett når forbrukes i et sunt kosthold.

All mat som inneholder fett - og med rene oljer - inneholder en blanding av tre typer fett - mettet, flerumettet og enumettet. (Mat er ofte identifisert ved de overveiende fett - for eksempel olivenolje som "enumettet," smør som "mettet" - men alle virkelige matvarer inneholder blandinger av de tre).

Dårlig fett er skadet fett. De omfatter oljer som har blitt brukt og gjenbrukt i steking. Dårlig fett er hydrogenerte oljer, også kjent som "trans-fett."

Brukte google translate for å oversette teksten...

Les gjerne denne artikkelen som er et utdrag fra en Fedonbok: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6188613


Tusen takk for svar!:)

E det nåken som veit eigenskapane til metta, flerumetta og enumetta feitt i forbindelse til lavkarbo-mat? Kå som skjer?

Kitt 15-11-10 21:28

Sv: Mettet/umettet fett
 
Tenker du bør lese denne og alle andre tråder startet av Pål!;)

seahaze 15-11-10 21:39

Sv: Mettet/umettet fett
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 967417)
Tenker du bør lese denne og alle andre tråder startet av Pål!;)

Tusen takk for den, Kitt! Den var god og opplyende! :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:09.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no