Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lunsj (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Skotske egg (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38273)

Lisbeth 17-11-10 21:39

Skotske egg
 
Oppskrift med bilder her


Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*


Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen (stikk et hull inn til plommen først) eller stekeovnen før de skal spises.


*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.

Kanutten 17-11-10 21:44

Sv: Skotske egg
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lisbeth (Innlegg 968620)
Oppskrift med bilder her


Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*


Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen eller stekeovnen før de skal spises.


*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.

Disse lager jeg titt og ofte, men bruker vanlig kjøttdeig i stedet for mosa pølser. Unga elsker det!

Lisbeth 17-11-10 21:50

Sv: Skotske egg
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 968624)
Disse lager jeg titt og ofte, men bruker vanlig kjøttdeig i stedet for mosa pølser. Unga elsker det!

Har du krydder i kjøttdeigen da eller??

Kanutten 17-11-10 21:50

Sv: Skotske egg
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lisbeth (Innlegg 968631)
Har du krydder i kjøttdeigen da eller??

Ja, og så legger vi et par strimler bacon rundt før vi steker.

TrillTrall 17-11-10 22:13

Sv: Skotske egg
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lisbeth (Innlegg 968620)
Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen eller stekeovnen før de skal spises.

Har du prøvd å varme dem i microen? Sist jeg prøvde å varme et kokt egg i microen måtte jeg skrubbe hele ovnen innvendig etterpå... Det eksploderer!

Lisbeth 18-11-10 08:00

Sv: Skotske egg
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 968633)
Ja, og så legger vi et par strimler bacon rundt før vi steker.

Høres godt ut!! Jeg var inne på tanken om å bruke svinekjøttdeig :) Hva slags krydder bruker du??

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TrillTrall (Innlegg 968648)
Har du prøvd å varme dem i microen? Sist jeg prøvde å varme et kokt egg i microen måtte jeg skrubbe hele ovnen innvendig etterpå... Det eksploderer!

Hvis man stikker et hull inn til plomma går det bra, jeg har korrigert det i oppskriften :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no