Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Ferdigsauser (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38498)

sæterjenta 28-11-10 12:10

Ferdigsauser
 
Var en tur innom Ica Maxi på Strømmen i går, og der oppdaget jeg noe kjekt:) Ferdigsauser med akseptabelt karboinnhold. Er så greit å ha mulighet for lettvintløsninger på det området i blandt. Synes bearneisen var litt syrlig, men helt grei. Har ikke prøvd den andre ennå, men regner med at jeg får testet den i løpet av de nærmeste dagene.

FJORDLAND BEARNAISE SAUS
Næringsinnhold pr 100 g
124 kcal
0,1 g protein
2,2 g karbohydrat
12,8 g fett

JOHN & MANFRED KREMET SOPPSAUS
Næringsinnhold pr 100 g
81 kcal
1,4 g protein
2,02 g karbohydrat
7,47 g fett

Gerd 28-11-10 12:23

Sv: Ferdigsauser
 
Ja, disse er det mange som bruker :ja:

Jeg liker best bearnesausen jeg lager sjøl, men fjordland sin er en god nr. 2 :D

Timiane 28-11-10 12:25

Sv: Ferdigsauser
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 974696)
Ja, disse er det mange som bruker :ja:

Jeg liker best bearnesausen jeg lager sjøl, men fjordland sin er en god nr. 2 :D

Samme her. Ingenting er som hjemmelaget og det er ikke så vanskelig heller.

sæterjenta 28-11-10 19:03

Sv: Ferdigsauser
 
Helt enig, hjemmelaget er best :) Når man har tid :_ohmy: Noen som kan anbefale andre lettvintsauser?

e84 28-11-10 20:03

Sv: Ferdigsauser
 
kjekt å vite! takker :)

sta 28-11-10 21:52

Sv: Ferdigsauser
 
men hvordan er det med transfett i disse sausene? noen som vet?

senorita 28-11-10 22:25

Sv: Ferdigsauser
 
Bearnaisesaus

Ingredienser
Vann, smør, rapsolje, modifisert stivelse (E 1442), bearnaiseessens (eddik, løkekstrakt, salt, krydder, krydderekstrakter), sukker, salt, smaksforsterker (E 621), hydrolysert veg. protein (hvete, soya), glukosesirup, dekstrose, stabilisator (E 415, E 472e), krydder (bla. estragon, pepper, løk, selleri), aroma, antioksidant (E 307), farge (E 160e). Totalt 1,4% salt

Så vidt jeg vet er det "herdet fett" som er transfett eller? Og det er ikke her.. Det brukes vel helst i tørrvarer.. Dette er jo en ferskvare som ikke holder seg så lenge eller?

sta 29-11-10 11:56

Sv: Ferdigsauser
 
hydrolysert veg. protein (hvete, soya) - her er en av de tingene jeg skygger unna....som "lørdagsmat", altså veldig sjelden, kan jeg bruke varer med slikt innhold, men ellers er jeg veldig skeptisk. Svenske Dahlqvist skriver en del om dette uten at jeg har anledning til å lete opp linker akkurat nå.
Modifisert stivelse, sukker og glukosesirup betyr også egentlig "sukker, sukker og sukker".


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:45.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no