![]() |
Noen som har boka "Lavkarbomat på få minutter"?
I den er en oppskrift på burgere med rødløk og i samme "Måltid" en råkostsalat med bl.a.gulrot tror jeg, og dressing av majones og sennep og litt til. Skulle gjerne hatt de oppskriftene... Noen?
|
*dytter*
|
Jeg har jeg har - men har ikke tid til å legge inn noe nå. Får se i løpet av helga. Fortsett å dytt da - så jeg ikke glemmer det.
:klem: |
Burger med råkostsalat
Burger:
50 g hakket rødløk 225 g karbonadedeig Salt og nykvernet pepper Olivenolje til pensling 35 g halvfet ost i skiver (ca. 2 skiver) 4 ts dijonsennep Bland løk og kjøttdeig. Krydre med salt og pepper. Lag 2 burgere, stek på middels sterk varme i 5 minutter. Snu og legg en skive ost på toppen. Stek i 3 minutter til. Smør sennep på toppen og server. Rekker til 2 porsjoner. En porsjon: 188 kalorier, 28 g protein, 2,5 g karbohydrat, 7 g fett (3,5 g mettet) 72 mg kolesterol, 0,5 g fiber. Råkostsalat: 2 ss majones av soya-eller olivenolje 2 ss hvit eddik 4 ts dijonsennep 3/4 ts kunstig søtningsmiddel Salt og nykvernet pepper 4 skiver rødløk 450 g ferdig oppskåret kål-og gulrotblanding 2 middels store tomater i skiver Bland sammen majones, eddik, sennep og kunstig søtningsmiddel i en bolle. Krydre med salt og pepper. Tilsett kål, gulrot og løk og bland godt. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig. Fordel det på 2 tallerkener og legg tomatskivene ved siden av. Rekker til 2 porsjoner. En porsjon: 260 kalorier, 3,5 g protein, 16 g karbohydrat, 20 g fett (3 g mettet) 23 mg kolesterol, 7 g fiber. Fin bok, syntes jeg. Den er på tilbud nå til 125 kroner. Jeg har kjøpt den i forrige uke. Unnskyld at jeg kom deg i forkjøpet, Fedonisten! |
Jeg vil vite hvordan burgeren holder seg sammen uten egg... Jeg har alltid lært at man må ha egg i for at det ikke skal dette fra hverandre... :confused:
|
Sitat:
Nå må jeg innrømme at jeg har kjøpt nesten bare billig-kjøttdeig. Tror jeg skal prøve denne med karbonadedeig og gå fram helt etter oppskriften, så får jeg se hvordan det går. Må bli ferdig med influensaen først. Halsen min kjenner ikke noe særlig til smak nå. |
Sitat:
|
Tusen takk, mam!
Jeg har laget dette før, da med bok lånt på biblioteket. Deigen holder seg rett og slett sammen av seg selv.... ikke noe problem. Det gjorde den hvertfall de to gangene jeg har laget det! Skikkelig god og saftig burger blir det også! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:09. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no