![]() |
Egg toddy
Pleier å lage egg nog eller egg toddy til jul. Det er det jo litt sukker i...Noen som har prøvd en oppskrift med noen sukkeralternativer..?
Må jo holde på noen tradisjoner.:) |
Sv: egg toddy
Sitat:
Eggnog Antall porsjoner: 10 Ingredienser: 6 egg 1½ dl sukker 12 dl melk 2 ts vaniljesukker 1½ dl cognac V.S.O.P. 5 dl kremfløte revet muskatnøtt Fremgangsmåte: Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk. (Jeg pleide sile de sammenvispede eggene FØR jeg tilsatte sukker (kan sikkert bruke splenda). Dette for å slippe unna hinner etc.) Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den «henger» på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid). Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. (Du kan bruke vaniljeessens) Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt. (Jeg bruker IKKE muskattnøtt :wacko:) Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller som en søt avslutning på selskapet. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no