![]() |
Punsjestenger
Oppskrift med bilder her
10-12 stykker: Ingredienser: 3 dl kakesmuler* (gjerne sjokoladekake) 1 ss smør 2 ts kakaopulver noen dråper romessens 500 g marsipan** (konditorfarge) 150 g smeltet sjokolade Fremgangsmåte: Bland kakesmuler, smør, kakaopulver og 50 g marsipan i en foodprocessor. Kjør til du får en myk og jevn deig. Smak til med romessens. Trill deretter ut deigen til små pølser. Kjevl ut resten av marsipanen og kle hver pølse med marsipan. Dypp hver side av stengene i smeltet sjokolade og legg dem på et bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevar i kjøleskapet. *)Jeg lagde 2/3 av denne oppskriften. I stedet for vaniljesauspulver tilsatte jeg litt kakao. Jeg la hele røra på bakepapir og stekte den i ovnen. Det ble mer enn nok kakesmuler, og neste gang jeg skal lage denne oppskriften skal jeg lage større porsjon med punsj. **)Marsipan kan du for eksempel lage etter denne oppskriften. Jeg tilsatte i tillegg litt tragant (fåes på apotek). Tragant gjør marsipanen seigere og lettere å jobbe med. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:46. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no